Ювентус победи с 3:0 като гост Барселона, а Кристиано Роналдо спечели спора с Лео Меси. Двубоят бе от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига, а и двата тима си бяха осигурили класиране за елиминационната фаза.

Роналдо вкара два гола от дузпи, а ВАР отмени наказателен удар за каталунците, както и гол на Киелини. Третото попадение бе дело на Уестън Маккени.

Кристиано започна да тормози отбраната на Барса още от първите минути, а негов удар бе избит от Тер Стеген. В 13-ата минута Кристиано падна в наказателното поле след съприкосновение с Араухо, а съдията посочи бялата точка. Именно португалецът превърна дузпата в гол. В 20-ата минута Ювентус организира чудесна атака, която беше завършена с акробатично изпълнение на Маккени, удвоило аванса на тима. За първи път в своята история Барса допусна два гола до 20-ата минута като домакин в турнира. 

В добавеното време Буфон за пореден път спаси изстрел на Меси. Каталунците имаха претенции за фаул срещу аржентинеца от страна на Маккени, но от ВАР прецениха, че няма основания за дузпа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 49-ата Ленгле игра с ръка в наказателното си поле. Съдията даде авантаж и последва удар на Рамзи, който беше избит от Тер Стеген в корнер. Главният рефер обаче получи сигнал от ВАР да прегледа ситуацията и така той реши да даде втора дузпа за "бианконерите" в мача. Тя отново беше реализирана от Роналдо, който вкара своето попадение номер 650 в кариерата си. 

Барселона опита да се върне в мача и да излезе с достойнство от срещата. Буфон обаче бе блестящ на вратата на италианците.  В 73-ата Матайс де Лихт фаулира Гризман и съдията отсъди дузпа за домакините. Французинът обаче беше в засада и така решението беше отменено.

В 75-ата минута след изпълнение на корнер Роналдо стреля, топката се отби в Леонардо Бонучи и мина голлинията. ВАР обаче показа, че защитникът е бил в засада и така голът беше отменен. В крайна сметка срещата завърши с класически успех за Ювентус.