Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо отговори подобаващо на големия си конкурент и звезда на Барса Лионел Меси с пореден рекорд в Шампионската лига.

Във вторник вечер аржентинецът вкара шестия си хеттрик в Шампионската лига при убедителната победа на каталунците срещу Селтик (7:0) на „Камп Ноу” и стана рекордьор по този показател, задминавайки с един хеттрик португалеца. Роналдо пък стана футболистът с най-много голове от фаул в турнира, след като така реализира изравнителното попадение за драматичния успех над Спортинг Лисабон (2:1).

Европейският шампион с Португалия от това лято се е разписвал общо 12 пъти от пряк свободен удар в Шампионската лига, задминавайки вече с едно попадение от фаул легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро. В класацията бразилците Жуниньо Пернамбукано с 10 гола за Олимпик (Лион) и Ривалдо с 8 попадения за Барселона.

Голът на Роналдо среу Спортинг беше и под №50 за него в групите на най-силния клубен турнир. Така той настигна Лео Меси и Рууд ван Нистелрой, които са със същото постижение, а лидер е Раул (53). Иначе Роналдо е реализатор №1 в надпреварата със своите 93 гола, следван от Меси (86), Раул (71) и Ван Нистелрой (56).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА