Аталанта и Манчестър Юнайтед завършиха зрелищно 2:2 в интригуващ сблъсък от четвъртия кръг на група "G" в Шампионската лига. Само преди две седмици "червените дяволи" обърнаха драматично този съперник и спечелиха с 3:2 на "Олд Трафорд" след гол на Кристиано Роналдо в края. Сега Йосип Иличич (12) даде аванс на домакините, но малко преди почивката Кристиано Роналдо (45+1) възстанови равенството. Дуван Сапата (56) отново изведе бергамаските напред, но Роналдо (90+1) вкара страхотен гол в добавеното време на мача и пак спаси "червените дяволи", носейки им този път само точка.

Гостите стартираха агресивно и още в 5-ата минута удариха греда. Скот Мактоминей овладя в наказателното поле след опит за удар на Пол Погба и нанесе удар, топката рикошира в тялото на Хосе Паломино и излъга Хуан Мусо, за да се спре в десния страничен стълб. Лека полека бергамаските погледнаха по-смело в атака и в 12-ата минута Дуван Сапата намери Йосип Иличич на границата на наказателното поле, а словенецът веднага шутира и преодоля вратаря Давид Де Хеа за 1:0.

Последваха пропуски на Роналдо и Люк Шоу от Юнайтед, а Дуван Сапата от домакините също не намери целта. В края на първото полувреме мениджърът на гостите Оле Гунар Солскяер трябваше да замени принудително Рафаел Варан, който получи контузия, а на негово място се появи Мейсън Грийнууд. В добавеното време Кристиано Роналдо изравни за 1:1 след комбинация с влезлия като резерва Грийнууд и Бруно Фернандеш.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 56-ата минута Дуван Сапата бе изведен зад защитата на "червените дяволи" и вкара за 2:1. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след преглеждане на ситуацията с ВАР бе зачетен, след като се оказа, че нападателят не е бил зад последния в отбраната Хари Магуайър.

Гостите притиснаха бергамаските в опит бързо да възстановят равенството, но не създаваха сериозни голови положения. Дуван Сапата пък на два пъти пропусна да реши нещата в полза на италианския тим, като първо не намери целта, а след това Давид Де Хеа отрази удара му. В добавеното време Мейсън Грийнууд чукна леко към Роналдо, който с феноменален удар от въздуха реализира красив гол и оформи крайното 2:2.

В другия мач от групата Виляреал победи Йънг Бойс с 2:0 на "Ел Мадригал" след попадения на Етиен Капу (36) и Арно Данжума (89).

След тези резултати Виляреал и Манчестър Юнайтед имат по 7 точки, Аталанта е трети с 5, а на дъното е швейцарският шампион с 3.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!