Ростов и ПСВ (Айндховен) завършиха атрактивно 2:2 в мача си от втория кръг на група "D" на Шампионската лига. Така двата тима спечелиха първата си точка всеки след загубите на старта съответно от Байерн и Атлетико (Мадрид).

Всички голове бяха реализирани още през първата част, а гостите пропуснаха дузпа и удариха греда. В началото Александър Ерохин изведе Дмитрий Полоз (8), който сам срещу вратаря не сгреши за 1:0. Малко след това Найджъл де Йонг свали топката за Дейви Прьопер, който с удар от далечна дистанция изравни за 1:1.

Домакините поведоха с втори гол на Полоз (37) в мача, но „филипсите” изравниха в добавеното време на първата част след попадение на Люк де Йонг (45+2) с глава, а преди това топката срещна и гредата.

След почивката холандският шампион доминираше и в 57-ата минута получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Сесар Навас срещу Де Йонг. Дейви Прьопер обаче сгреши от бялата точка, след като вратарят Сослан Джанаев успя да спаси удара му.

В 72-ата минута Прьопер шутира от далечна дистанция, но топката се удари в гредата и след това бе уловена от Джанаев. Малко след това защитник на домакините изчисти топката малко пред голлинията.

След равенството и двата тима имат по 1 точка в актива си и заемат трета и четвърта позиция, изоставайки на 2 точки от Байерн и на 5 от лидера Атлетико (Мадрид), победил баварците с 1:0 в другата среща от този кръг.

Резултат с изображение за фк ростовРОСТОВ - ПСВ (АЙНДХОВЕН) 2:2Резултат с изображение за псв
1:0 Дмитрий Полоз (8), 1:1 Дейви Прьопер (14), 2:1 Дмитрий Полоз (37), 2:2 Люк де Йонг (45+2)

Ростов, "Олим 2"
Съдия: Клеман Турпен (Франция)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА