Руските грандове Зенит и Спартак (Москва), както и Краснодар, проявяват интерес към халфа на казахстанския Астана Георги Жуков. 20-годишният футболист през този сезон участва във всички мачове на тима на Станимир Стоилов в Шампионската лига – 6 срещи в квалификационните кръгове и четири в груповата фаза.

Представители на трите руски клуба, както и известни футболни агенти вече са се свързали с Жуков заради възможността да премине от Астана в руското първенство. Самият футболист наскоро заяви, че разглежда възможността да играе за националния отбор на Русия, въпреки че е роден в Казахстан, а започва футболната си кариера в Белгия.

Футболистът, който е съименник на легендарния руски пълководец от Втората световна война Георги Жуков, играе за Астана под наем от Стандард (Лиеж). Халфът има мачове за националния отбор на Белгия до 19 години и за тима на Казахстан до 21 години.

Ако предпочете да играе за представителния тим на Русия, Георги Жуков ще получи руски паспорт и така ще избегне лимита за чужденци в местното първенство, според който на терена по време на мач от Премиер лигата може да има само шестима легионери.