Бившият английски национал Уейн Рууни е уверен, че Манчестър Сити ще победи убедително Реал (Мадрид) и ще стигне до финала на Шампионската лига. Той направи смелата прогноза в колонката си за "The Times".
 
"Манчестър Сити не просто ще спечели, но ще разбие Реал. Разбира се, може и да сгреша, защото няма по-добър отбор в оборването на аргументи от тима на Анчелоти в Шампионската лига. Но просто мисля, че Сити е на друго ниво", коментира Рууни преди първия полуфинал между Сити и Реал, който е във вторник от 22:00 часа в Мадрид.

"От началото на сезона усещах, че този сезон Пеп Гуардиола най-накрая ще завладее Европа със Сити. Невероятният футбол, който отборът му показа през изминалите месеци, както и това как успяха да достигнат върха навреме, само засилиха това усещане", продължи бившата звезда на Манчестър Юнайтед.
 
"Реал изхвърли Сити от надпреварата на този етап преди година, но сега нещата са различни. Манчестър е по-добър в защита, по-търпелив и сякаш са е поучил от предишния си европейски опит. Но основната промяна е Ерлинг Холанд, разбира се. Именно той прави разликата  между тези отбори. Отпадането на Сити от Мадрид миналия сезон беше колкото невероятно, толкова и драматично. Чувствах, че е несправедливо, но с Холанд тази ситуация нямаше да се случи. Той не само щеше да реши нещата по-рано, но и Реал нямаше да може да играе така. И в двата мача имаше периоди, в които Реал отнемаше топката на Сити, засилваше натиска и вкарваше. Те успяха да направят това отчасти, защото Сити нямаше реална заплаха при контраатака. А в лицето на Холанд Манчестър Сити получи играч, който е почти неудържим на контраатака“, написа още треньорът на Ди Си Юнайтед.