Селтик и Атлетико Мадрид завършиха зрелищно 2:2 в мач от третия кръг в група „Е“ на Шампионската лига.

Домакините започнаха по-активно и още в 5-ата минута поведоха, след като Мат О’Райли пусна страхотен пас, с който матира халфовата и защитната линия на Атлетико Мадрид, намирайки Кийого Фурухаши, който с първото си докосване прати топката в мрежата.

В 25-ата минута Грег Тейлър спъна в собственото си наказателно поле Науел Молина, а главният рефер посочи бялата точка. Антоан Гризман изпълни дузпата, но Джо Харт спаси. Френският национал обаче направи добавка и прати топката във вратата за 1:1. Само три минути по-късно Селтик отново излезе напред, след като Дайзен Маеда смени фронта на нападението, намирайки Луис Палма, който овладя и стреля с към десния ъгъл на вратата, вкарвайки с помощта на страничния стълб за 2:1.

Атлетико бе по-активният от двата отбора след почивката и в 53-ата минута Маркос Йоренте се справи с няколко бранителя в зелено и бяло, след което центрира на втора греда, където Алваро Мората засече с глава за 2:2.

„Дюшекчиите“ останаха с човек по-малко на терена в 82-ата минута, когато Родриго де Паул получи втори жълт и респективно червен картон, но това не повлия на крайния резултат.

Въпреки че спечели първата си точка, Селтик остава на дъното в групата, докато Атлетико Мадрид е втори с 5 точки в актива си. Лидер е Фейенорд с 6 точки след успеха си с 3:1 над Лацио, който заема третата позиция с 4 пункта.

Група E:
Фейенорд – Лацио  3:1
1:0 Сантиаго Хименес (31), 2:0 Рамиз Зеруки (45+2), 3:0 Сантиаго Хименес (74), 3:1  Педро (83-дузпа)

Селтик – Атлетико Мадрид 2:2
1:0 Кийого Фурухаши (4), 1:1 Антоан Гризман (25), 2:1 Луис Палма (28), 2:2 Алваро Мората (53)