Испанският гранд Реал (Мадрид) е пред отпадане от Шампионската лига след втората си загуба в груповата фаза от украинския Шахтьор. След като загубиха с 2:3 у дома през октомври, сега "белите" отново претърпяха поражение - 0:2 като гост.

Мачът започна страхотно за Реал и испанците удариха греда още в петата минута след удар на Асенсио, а след 30 минути игра отново той можеше да се разпише, но не успя.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Домакините шокираха именития си съперник в 57-ата минута, когато Дентиньо се възползва от лошо подредената испанска отбрана, догони топката и от няколко метра я вкара във вратата за 1:0. Бразилецът се появи в игра в 25-ата минута, заменяйки игралия в ЦСКА пред сезон 2011-12 Жуниор Мораес.

В следващите минути Шахтьор продължи да държи напрежението пред вратата на гостите с бързи контраатаки, докато Реал така и не успяваше да затрудни съперника.

Треньорът на испанците Зинедин Зидан направи три смени едновременно в 77-ата минута и подсили атаката с Иско, Мариано и Винисиус, но вместо да вкара, допусна попадение минути по-късно. Манор Соломон проби отляво и удвои резултата с удар в близкия ъгъл.

Шахтьор и Реал са с равен брой точки (по 7), но украинците са пред "белите" заради двете победи в преките двубой. 

В последния кръг (9 декември) тимът от Донецк гостува на Интер, докато Реал посреща лидера в групата Борусия (Мьонхенгладбах), а испанския шампион ще се надява Шахтьор да не победи италианците.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА