Севиля размаза Копенхаген с 3:0 на "Рамон Санчес Писхуан" в мач от петия предпоследен кръг в група G на Шампионската лига и си гарантира участие в турнира Лига Европа напролет. Андалусийци все още имат минимални шансове и за класиране в елиминациите на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Те са трети в групата с 5 точки, на 3 пред Копенхаген и с по-добри показатели в преките мачове. Борусия Дортмунд е със 7 точки преди домакинството на Манчестър Сити, който при равенство в Германия ще се класира за 1/8-финалите.

Испанският тим доминираше от самото начало, но през първата част не успя да реализира гол. За сметка на това андалусийци вкараха три попадения след почивката.

Датчаните бяха много близо до попадение четири минути след началото на второто полувреме, но удар на Вилиам Клем срещна левия страничен стълб. Малко по-късно Иско стреля от границата на наказателното поле, топката летеше опасно към горния десен ъгъл, но Грабара отново се намеси страхотно.

Севиля поведе в 61-ата минута, когато Папу Гомес центрира към Юсеф Ен Несири, който с глава отблизо прати топката във вратата за 1:0.

Копенхаген можеше да изравни в 82-ата минута, когато при разбъркване в наказателното поле на Дмитрович след статично положение Кевин Дикс се оказа най-съобразителен във въздуха и стреля с глава, но право в напречната греда. Пет минути по-късно Иско пусна елегантно към Маркос Акуня, който стреля от малък ъгъл и вратарят спаси. Иско отправи добавка, но бе блокиран. Все пак в 88-ата минута Иско с удар от границата на наказателното поле вкара за 2:0.

Във втората минута от добавеното време Ерик Ламела отправи мощен удар по земя от дистанция, вратарят Грабара спаси, но Гонсало Монтиел с добавка на празна врата оформи крайното 3:0. Две минути след това Давид Хочолава извърши грубо нарушение срещу Иско, за което получи директен червен картон след намеса на ВАР.

Двубоите в последния кръг са Манчестър Сити – Севиля и Копенхаген – Борусия Дортмунд, което не дава оставя сериозни шансове на тима на Хорхе Сампаоли.

Група G (класиране)
19:45 часа Севиля – Копенхаген 3:0
1:0 Юсеф Ен Несири (62), 2:0 Иско (88), 3:0 Гонсало Монтиел (90+2)

22:00 часа Борусия Дортмунд – Манчестър Сити