Шахтьор Донецк постигна изключително важна победа с 1:0 срещу Антверп в мач от група „Н“ на Шампионската лига и запази шансове за класиране на 1/8-финалите.

Двубоят се игра на "Фолкспаркщадион" в Хамбург, а единственото попадение в двубоя реализира Микола Матвиенко (13) в началото на срещата след центриране на Олександър Зубков.

Белгийците можеха да изравнят резултата в 32-ата минута, когато Арбнор Муя стреля от границата на наказателното поле на Шахтьор, но Дмитро Ризник се намеси и спаси.

Шахтьор бе много близо до това да вкара втори гол в 40-ата минута, когато Дмитро Крискив подаде в наказателното поле на Антверп, където Жел Батайл се размина с топката и тя стигна до Невертон, който стреля, но Жан Буте спаси, след което Георги Судаков стреля с глава над напречната греда.

След почивката в 55-ата минута Иракли Азарови отправи много опасен диагонален удар от границата на наказателното поле на Антверп, но топката се спря в напречната греда, както се случи и седем минути по-късно, когато Жан Буте спаси удар на Тараз Степаненко.

Антверп можеше да накаже многото пропуски на Шахтьор в 87-ата минута, когато пред Мишел-Анже Баликвиша се откри чудесна възможност и стреля, но Дмитро Ризник отново спаси.

След последния съдийски сигнал реферът Франковски от Полша показа втори жълт и съответно червен картон на Арбнор Муя от Антверп.

С тази победа Шахтьор Донецк събра актив от 9 точки и запази всички шансове за класиране за 1/8-финалите на Шампионска лига., след като със същия актив са Барселона и Порто преди мача между тях. Антверп ще завърши последен в групата, след като до момента не е спечелил нито точка.

В последния кръг Шахтьор Донецк гостува на Порто, а Антверп е домакин на Барселона.