Тази вечер се подновяват битките в Шампионска лига - навръх Свети Валентин и Трифон Зарезан. ПСЖ приема Барселона в един от гвоздеите от програмата на 1/8-финалите, след като жребият отреди двата тима отново да излязат един срещу друг. Двубоят е от 21:45 часа на "Парк де Пренс", а предпоставките са да видим интригуващо шоу.

ПСЖ достигна фазата на елиминациите, завършвайки втори в своята група, отстъпвайки първата позиция на Арсенал, докато Барселона спечели убедително в компанията на Манчестър Сити, Борусия (Мьонхенгладбах) и Селтик.

Oткакто катарските богаташи взеха властта, ПСЖ на два пъти беше отстранен от каталунците в елиминациите на Шампионска лига - през 2013 и 2015 г.
 
Парижани демонстрират отлична форма от началото на годината. Единсон Кавани и съотборниците му все още не познават вкуса на поражението през 2017-а. В девет мача във всички турнири ПСЖ записа едва едно равенство при домакинството си на Монако - 1:1. Ако в края на миналата година във формата на ПСЖ се наблюдаваха известни колебания, сега не се вижда нищо подобно и тимът на Унай Емери е амбициран да вземе реванш от Барселона за предходните две елиминирания.

Наказан за мача тази вечер е полузащитникът Тиаго Мота, а единственият играч, който ще е под въпрос за срещата в състава на домакините, е аржентинецът Хавиер Пасторе.

Барселона е големият кошмар на Унай Емери, тъй като той се е изправял 21 пъти срещу каталунците като треньор на различни отбори и е побеждавал само веднъж.
 
Лео Меси и компания също се намират в добра форма. Барса загуби само един от последните си 22 мача във всички турнири. Освен това тимът се класира на финал за Купата на краля, елиминирайки Атлетико (Мадрид) след 2:1 на "Висенте Калдерон" (на 1 февруари) и 1:1 на "Камп Ноу" - на 7 февруари.

Луис Енрике няма да може да разчита днес на контузените Хавиер Масчерано, Арда Туран и Алейш Видал.
 
В другата среща днес Бенфика приема Борусия (Дортмунд) на "Луш", който е непревземаем за немците вече 7 години. Лисабонските "орли" са без поражение у дома в 4 мача срещу германци - 2 победи и 2 равенства. За последно немски тим стига до победата на "Луш" през 2010 година. Тогава Шалке 04 надделява с 2:1 срещу Бенфика.

Тимът от Лисабон се класира за 1/8-финалите с 8 точки - най-малко от останалите участници, достигнали елиминациите в Шампионска лига този сезон.

 

Резултат с изображение за psg logo

ПСЖ - БАРСЕЛОНАРезултат с изображение за barcelona

Днес от 21:45 часа
Париж, ст. "Парк де Пренс"
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Вероятни състави:

ПСЖ: Трап, Мюние, Курзава, Маркиньос, Кимпембе, Верати, Рабио, Матюиди, Лукас, Ди Мария, Кавани
Контузени: няма
Наказан: Тиаго Мота

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Матийо, Пике, Юмтити, Дин, Иниеста, Ракитич, Бускетс, Неймар, Суарес, Меси
Контузени: Хавиер Масчерано, Арда Туран и Алейш Видал
Наказани: няма
 
Срещите помежду им: 9 мача, 2 победи за ПСЖ, 3 равенства, 4 победи за Барселона, г.р. 16:11 за Барса

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Балансът на ПСЖ като домакин на испански отбори в евротурнирите е 6 победи, 5 равенства и 2 загуби.

* Барселона има положителен баланс при гостуванията си на френски клубове в евротурнирите. Каталунците са спечелили 4 мача, 3 срещи завършват наравно, имат и 3 загуби.

* Полският съдия Шимон Марчиняк до момента не е ръководил мачове на ПСЖ и Барселона.

* Предишният сблъсък между парижани и каталунците беше през 2015 година, когато Барса елиминира французите на 1/4-финалите в Шампионска лига след две победи - 3:1 и 2:0.

* Играчите на ПСЖ Единсон Кавани и Анхел ди Мария имат шанс да си поднесат отличен подарък днес навръх рождените си дни.

 

Резултат с изображение за borussia dortmundРезултат с изображение за бенфика
БЕНФИКА - БОРУСИЯ (Дортмунд)

Днес от 21:45 часа
Лисабон, ст. "Луш"
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Вероятни състави:

БЕНФИКА: Едерсон, Семедо, Луисао, Линдельоф, Елизеу, Фейса, Пици, Салвио, Карийо, Жонас, Митроглу
Контузени: Грималдо, Хорта
Наказани: Живкович

БОРУСИЯ (Дортмунд): Бюрки, Пишчек, Папастатопулос, Бартра, Шмелцер, Вайгъл, Кастро, Герейро, Дембеле, Ройс, Обамеянг
Контузени: Гьотце, Бендер, Роде, Шахин
Наказани: няма

Срещите помежду им: 2 мача, 1 победа за Бенфика, 1 победа за Борусия (Дортмунд), г.р. 6:2 за Борусия

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Бенфика има 12 победи и 16 загуби в 42 мача срещу немски отбори. Равенствата са 14.

* Борусия (Дортмунд) записва 7 успеха и 3 загуби в десетте си двубоя с португалски съперници до момента в евротурнирите.

* Съдията Никола Рицоли е ръководил 3 мача на Бенфика - 1 равенство и 2 загуби. Днес за първи път ще свири на Борусия (Дортмунд).

* Самарис и Пици (Бенфика) и Герейро от Борусия ще пропуснат реванша при жълт картон днес.

* Отборът от Дортмунд, воден от Томас Тухел, беше без поражение в последните си 9 мача във всички турнири до съботното 1:2 срещу Дармщад в Бундеслигата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА