Шампионската лига се завръща с първите осминафинални срещи и случайно или не, в тях поне три европейски колоса имат сложната задача да опитат да спасят сезона, като компенсират проблемите в родните шампионати с добро представяне в лигата. Проблемите за Барселона, Ливърпул и Порто са добре известни, но са добре известни и способностите на тези отбори да мобилизират огромния талант на играчите си дори в най-трудните моменти. Всичко това прави мачовете им особено интересни както от футболна гледна точка, така и от гледна точка на предвижданията. Но както гласят популярните клишета, на този етап от турнира слаби отбори няма, така че интригата е налице.

И за да бъде още по-интересно, на winbet.bg продължава турнира WINBET Open Sport, където с вашите залози печелите точки за дневната и месечна класация за паричните награди на обща стойност 100 000 лв. За да участвате в турнира е нужно само да сте регистриран потребител на сайта, а размерът, броят и видът на направените залози са без значение. Не забравяйте, че за новите играчи в winbet.bg има и начален бонус от 200 лв. за спортни залози.

Барселона – ПСЖ: Не отписвайте Барселона

На теория, Барселона все още играе за три купи. Но предвид изоставането от Атлетико (Мадрид) в Примера и двата чисти гола за наваксване срещу „Севиля“ за Купата на краля, Шампионската лига се превръща в единствената реалистична възможност на каталунците за трофей през този сезон. Вече здрав, Меси не спира да бележи, като възраждането му съвпадна и с връщането към изпитаното 4-3-3. И трудно може да се избере по-подходящ момент за мач срещу „Пари Сен Жермен“ (ПСЖ).

Вицешампионите от миналия сезон на Шампионската лига продължават трансформацията си след смяната на Томас Тухел с Маурисио Почетино и резултатите, макар и относително положителни, са съпътствани от неубедителна игра. Прибавете контузията на Неймар и споменът от трите поредни отпадания на осминафинал в Шампионската лига (2017, 2018, 2019) и единицата не изглежда никак химерична. Макар и коефициентът за победа на Барселона да падна с над 10% през последната седмица, 1.95 все още изглежда примамливо.

РБ Лайпциг – Ливърпул: Историята е на страната на най-нещастния откъм контузии отбор в света

За германските отбори да срещнат Ливърпул е не просто неудобство, а гарантирано отпадане. От 17 подобни сблъсъка „червените” са излизали победители 15 пъти. От почти 19 години германски отбор не е побеждавал Ливърпул в европейски мач изобщо. Само че липсата на адекватни централни защитници в Ливърпул е не просто алармираща, а направо ужасяваща. Да, Джеймс Милнър, чиито усилия през последните две седмици гарантираха, че титлата на Англия няма да бъде дублирана, ще е на пейката. Но с него или без, за разлика от последния сезон, когато след първия гол на Ливърпул интригата умираше, в момента няма преднина, която да е сигурна. Още повече, че Лайпциг нямат навика да паркират автобуса. Така че, мач с малко голове е развръзка, граничеща с фантастиката. Коефициентите на WINBET за гол/гол е 1.55, а за над 2.5 гола е 1.70, което е може би малко консервативно като опция за някои играчи, но пък изглежда и доста сигурно. 

Порто- Ювентус: За Порто Шампионската лига вече изглежда е ненужен ангажимент

Порто имаше късмет с жребия в групите и се промъкна до осминафиналите, но в момента Шампионската лига сякаш е един ненужен допълнителен ангажимент за тях. „Драконите” закъсаха здраво в първенството на Португалия и класирането за Шампионската лига догодина изглежда проблематично. Тимът на Серджо Консейсао има най-слабата защита сред отборите в зона „Европа” и ще е без получилият тежко комоцио Нану.

От другата страна, Ювентус загуби нещастно през уикенда от Наполи и мачът с Порто ще бъде страхотна възможност за напомпване на самочувствието, така че 2.02 за победа на „Старата госпожа” изглежда доста приятно.

Севиля- Борусия (Дортмунд): Турнирният боец срещу вечния претендент

Радостта на Борусия от връщането на Ерлинг Холанд след контузия, чийто изравнителен гол на „Идуна Парк“ ги спаси от доста унизителна загуба срещу Хофенхайм (2:2) през уикенда не може да заличи притесненията на клуба от ситуацията с треньора. Един Терзич получи договор да ръководи тима до края на сезона, но все така е възприеман като временен водач на „Борусия“ до намирането на по-добър човек за работата.

Севиля изглеждат на другия полюс - девет победи в последните девет мача във всички турнири, със само един допуснат гол. Заявената цел на отбора – възможно най-добро представяне в Шампионската лига и класиране то топ 4 в Испания изглежда напълно постижима за носителя на титлата от Лига Европа миналата година. На този фон, всеки коефициент над 2 за победа на Севиля изглежда доста добре.

И тъй, очакват ни вълнуващи първи срещи от Шампионската лига за тази година, които освен качествен футбол, ще предложат и достатъчно адреналин за феновете на онлайн залаганията.  

*Коефициентите са валидни към 9:00 ч. на 16 февруари. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)