Световният и европейски клубен шампион Ливърпул загуби с 0:1 при визитата си на Атлетико (Мадрид) в първа среща от 1/8-финалния двубой помежду им в Шампионската лига. Саул Нигес (4) вкара победния гол за "дюшекчиите", а мърсисайдци не отправиха нито един точен удар.

Футболистите на Диего Симеоне шокираха гостите още в 4-ата минута, когато след изпълнение на корнер топката се удари в крака на Фабиньо и стигна по земя до Саул Нигес, който от близка дистанция се разписа за 1:0. След попадението мърсисайдци се настаниха в половината на домакините, които умело се защитаваха и на свой ред контраатакуваха.

В 20-ата минута при центриране отляво в наказателното поле на гостите топката тупна коварно и Андрю Робъртсън в последния миг успя да я избие пред погледа на Мората. Шест минути след това Върджил ван Дайк сгреши грубо и подари брилянтна възможност за Мората, чийто удар бе блокиран от Фабиньо. Секунди по-късно вратарят Ян Облак подари топката на Мохамед Салах, който подаде към Фирмино и бразилецът вкара гол, но беше в явна засада и попадението правилно не беше зачетено.

Салах отправи силен удар в 35-ата минута, но топката срещна тялото на Фелипе и излезе в корнер. В последната минута на първата част Мане имаше претенции, че е задържан в наказателното поле, но те не бяха уважени. Малко след това домакините претендираха за втори жълт картон на Мане, който закачи с лакът съперник, но не бе изгонен.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката в 53-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира в наказателното поле и Мохамед Салах засече с глава, но топката премина на сантиметри от целта. В следващите минути Ливърпул натисна, но така и не можеше да стигне до опасно положение.

В 67-ата минута при поредна контраатака Мората беше изведен на чиста позиция, но се засуети и Робъртсън го блокира. Три минути след това Ренан Лоди отправи истински снаряд от дистанция, но топката не намери целта. Секунди по-късно Ливърпул пропусна да изравни. Дивок Ориги майсторски намери Джордън Хендерсън, който от трудна позиция шутира, а Облак само изгледа как топката преминава покрай дясната греда.

До края на мача така и не падна нов гол и така Атлетико взе минимален аванс преди реванша на „Анфийлд“ на 11 март.

Атлетико (Мадрид) - Ливърпул 1:0
1:0 Саул Нигес (4)

АТЛЕТИКО: Облак; Върсалко, Савич, Фелипе, Лоди; Коке, Томас, Саул, Лемар (46-Йоренте); Кореа (77-Коста), Мората (70-Витоло)
Треньор: Диего Симеоне




ЛИВЪРПУЛ: Алисон; Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън; Хендерсън (80-Милнър), Фабиньо, Вайналдум; Салах (72-Чембърлейн), Фирмино, Мане (46-Ориги)
Мениджър: Юрген Клоп

 

Мадрид, стадион “Уанда Метрополитано”
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)
Жълти картони: Кореа (Атлетико); Мане, Гомес (Ливърпул)