Носителят на трофея Челси спечели минимално с 1:0 при визитата си на елиминиралия Лудогорец в квалификациите Малмьо и направи нова крачка към 1/8-финалите на Шампионската лига. В другия мач от четвъртия кръг на група H по-късно Ювентус играе със Зенит.

Само преди две седмици европейският клубен първенец разби шведския първенец с 4:0 в Лондон, а сега стигна до успеха с гол на Хаким Зиеш (56).  

В началото Кай Хавертц от гостите бе застъпен в наказателното поле, но главният съдия на срещата Феликс Брих остана безмълвен. Последваха пропуски на Нанаси и Антонио Чолак от домакините, а Лофтъс-Чийк от лондончани също не намери целта. Хавертц бе изведен сам срещу стража на шведите, но ударът му с левия крак бе точно в тялото на Далин.

До края на първата част Маркос Алонсо от Челси и Антонио Чолак не успяха да се разпишат от изгодни позиции.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката гостите започнаха по-добре и Лофтъс-Чийк шутира за пореден път в тялото на вратаря на домакините. В 56-ата минута Калъм Хъдсън-Одой напредна добре отдясно и с подаване по земя намери непокрития Хаким Зиеш, който се разписа за 0:1. Малко по-късно Тиаго Силва отправи удар с глава след центриране от корнер, но Ахмедходжич изби от голлинията.

Десетина минути преди края на редовното време Хавертц пропусна за втори път сам срещу вратаря и резултатът остана непроменен.

С успеха си Челси събра 9 точки и се изравни с Ювентус, който приема третия Зенит. Руският тим има 3 пункта, а Малмьо е на дъното без спечелена точка и без реализиран гол.  

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!