Рома приема Ливърпул в полуфинален реванш от Шампионската лига, след като преди седмица загуби първата среща с 1:2. Във Вечния град мечтаят за ново чудо, подобно на това, което беше сторено срещу Барселона на четвъртфиналите. Английският клуб обаче се надяват, че такова няма да има и играчите на Ливърпул са научили урока, който беше преподаден на каталунците.

Както е известно, „вълците“ отстъпиха с 1:4 на „Камп Ноу“, но след това спечелиха на „Олимпико“ с 3:0. Още повече, че „джалоросите“ са единственият отбор, който стигна до полуфиналите след обрати в предишните две фази. На осминафиналите Рома загуби като гост на Шахтьор (Донецк) с 1:2 и спечели в Рим с 1:0.

КАКВО КАЗАХА ТРЕНЬОРИТЕ
Еузебио ди Франческо (Рома): „Мотивирани сме за нов обрат и ще направим всичко по силите си, за да го постигнем. Надяваме се, че с нашата вяра, манталитет и страстта на феновете ще направим ново чудо. Доволен съм от постигнатото до момента, но се задоволявам само с това. Амбицията ми е да играем на финала в Киев.“

Юрген Клоп (Ливърпул): „Тук сме, за да постигнем мечтите си. Мнозина си мислят, че Рома просто трябва да победи с 3:0. Ние обаче също ще бъдем на терена, а няма да останем в съблекалнята. Това е, което всички искахме. Да играем мачове с висок залог. Ливърпул има прекрасни спомени от Рим, но това няма да ни помогне много в самия мач. Предстои прекрасен двубой, на красив стадион и в чудесен град срещу силен съперник. Ако искаш да спечелиш, трябва да приемеш, че е възможно да загубиш. Трябва да бъдеш смел, за да изпълниш мечтата си.“

Image resultРОМА – ЛИВЪРПУЛ
(в първия мач 2:5)

Днес от 21:45 часа по bTV Action
Рим, „Олимпико“
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Рома: Алисон, Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов, Наинголан, Де Роси, Пелегрини, Шик, Джеко, Ел Шаарауи
Контузени: Карсдорп, Дефрел, Пероти, Строотман

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Милнър, Салах, Фирмино, Мане
Контузени: Матип, Окслейд-Чембърлейн, Джан, Гомес

Баланс: 6 мача, 1 победа за Рома, 2 равенства, 3 победи за Ливърпул, г.р. 10:4 за Ливърпул

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Рома вече загуби на „Олимпико“ от английски отбор през този сезон – 0:3 от Челси в груповата фаза
* „Джалоросите“ спечелиха четири от последните си пет домакински мача срещу тимове от Висшата лига.
* „Вълците“ през този сезон вече елиминираха един отбор, след като имаха пасив от три гола след първия мач. На четвъртфиналите записаха победа с 3:0 над Барселона у дома, след като отстъпиха с 1:4 на „Камп Ноу“.
* Рома спечели само шест от последните си 26 срещи в Шампионската лига.
* „Вълците“ не получиха гол в петте си домакинства в турнира през този сезон.
* Рома четири пъти в историята си е решавал мачове от елиминационната фаза на евротурнирите след дузпи – една победа и три загуби.
* Ливърпул няма загуба в Шампионската лига през този сезон.
* „Червените“ четири пъти продължават напред и два пъти отпадат при сблъсъци с италиански отбори в евротурнирите.
* Мърсисайдци имат 10 победи, 5 равенства и 11 загуби в мачовете си с отбори от Серия „А“, но пък отстъпи само в едно от последните си седем гостувания в Италия (3 победи).
* Ливърпул продължи напред в петте случая, когато печели първия мач у дома с три гола разлика.
* „Червените“ четири пъти са решавали след дузпи мачове от елиминационата фаза на евротурнирите – 3 победи и една загуба.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА