Четвъртфиналната фаза на Шампионската лига приключва с днешните два мача. По-интригуващият от тях се очаква да бъде на стадион „Етихад“, където Манчестър Сити приема Тотнъм в изцяло английски сблъсък. В другата среща Порто е домакин на Ливърпул.

Това е първият от двата двубоя, които „гражданите“ и „шпорите“ ще изиграят в рамките на три дни. В събота те ще се изправят един срещу друг в сблъсък от Висшата лига, който е много важен за класирането им в първенството. Тимът на Маурисио Почетино има кадрови проблеми за гостуването си в Манчестър, въпреки че се намира в серия от три поредни победи без допуснат гол. Всички тези срещи обаче бяха на новия им стадион в Лондон. „Гражданите“ пък загубиха само един път в последните си 16 мача, но това поражение беше точно преди седмица от Тотнъм (0:1).

Порто приема Ливърпул с трудната задача да заличи пасив от 0:2. „Драконите“ могат да разчитат на най-доброто в състава си, а пък записаха само две загуби в последните си 10 мача. Едното поражение е именно от мърсисайдци, а другото от Бенфика в дербито на върха на класирането в португалското първенство. Ливърпул пък е в невероятен подем и няма загуба в последните си 16 мача. „Червените“ са без поражение след двете поредни загуби в самото началото на годината (от Манчестър Сити и Уулвърхемптън).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Manchester City FCМАНЧЕСТЪР СИТИ – ТОТНЪМTottenham Hotspur FC
(в първия мач 0:1)

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Манчестър, „Етихад“
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Менди, Де Бройне, Гюндоган, Давид Силва, Бернардо Силва, Агуеро, Стърлинг
Контузен: Браво
Под въпрос: Фернандиньо, Зинченко
На картон от наказание: Агуеро, Отаменди

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Уаняма, Ериксен, Лукас, Сон, Йоренте
Контузени: Орие, Дайър, Кейн, Уинкс
Под въпрос: Али, Ламела
На картон от наказание: Алдервейрелд, Ламела, Сон

Баланс: 1 мач, 1 победа за Тотнъм, г.р. 1:0 за „шпорите“

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Манчестър Сити има пет мача срещу английски съперници в евротурнирите и загуби всеки един от тях.
* „Гражданите“ продължиха напред в два от общо седемте случая, в които губят първия мач като гост в елиминационната фаза. Сити отпадна в два от трите случая, когато записва поражение с 0:1 в първата среща навън.
* Манчестър Сити два пъти е разрешавал мачовете си в Европа след изпълнения на дузпи и два пъти излиза победител.
* Това е четвъртият път, в който Тотнъм излиза срещу английски съперник в елиминационна фаза. До момента два пъти е отпадал и един път продължава напред.
* „Шпорите“ продължават напред в 17 от 19-те случая, в които печелят първия мач у дома. В предишните два случая, когато правят 1:0 като домакин в първата среща, лондончани веднъж продължават напред и един път отпадат.
* Тотнъм един път излиза победител и два пъти губи в случаите, когато решава мачовете си от евротурнирите след дузпи.

 

FC PortoПОРТО – ЛИВЪРПУЛLiverpool FC
(в първия мач 0:2)

Днес от 22:00 часа по Ринг
Порто, „До Драгао“
Съдия: Дани Макели (Холандия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Порто: Касияс, Милитао, Пепе, Фелипе, Алекс Телеш, Данило, Ерера, Отавио, Брахими, Соареш, Марега
Контузени: няма
Под въпрос: Корона
На картон от наказание: Данило, Фелипе, Милитао, Отавио

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Кейта, Милнър, Салах, Фирмино, Мане
Контузени: Брюстър, Окслейд-Чембърлейн, Ловрен
Под въпрос: Гомес, Лалана
На картон от наказание: няма

Баланс: 7 мача, 3 равенства, 4 победи за Ливърпул, г.р. 14:2 за Ливърпул

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Порто три пъти е продължавал напред и осем пъти е отпадал, когато играе срещу английски отбори в елиминационната фаза на евротурнирите.
* „Драконите“ излязоха като победител в пет от общо 21 случая, в които загубиха първия мач като гост. „Синьо-белите“ никога не са успявали да продължат напред в четирите случая, когато записват поражение с 0:2 навън в първата среща.
* Порто три пъти е решавал с дузпи мачове от евротурнирите, като един път излиза победител и два пъти отпада.
* Ливърпул е краен победител в шест от осемте случая, когато се изправя срещу португалски съперници в елиминационната фаза на евротурнирите.
* „Червените“ печелят 31 от общо 36 случая, в които записват домакинска победа в първия мач. Мърсисайдци никога не са отпадали след успех с 2:0 на „Анфилд“ в първата среща, а това се е случвало

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ