Бившият премиер на Белгия Ив Льотерм, който в момента е президент и главен разследващ на контролния орган за финансовите разпоредби в УЕФА, обяви, че действително шампиона на Англия Манчестър Сити може да бъде изхвърлен от Европа. Това обаче би станало при нарушения на "гражданите" на финансовия феърплей.

"Ако написаното за Сити се окаже истина (б.р. - говори се, че "гражданите" са направили злоупотреба за 70 милиона паунда), със сигурност ще е огромен проблем за клуба. И това ще доведе до най-тежката мярка спрямо него - изхвърляне от Европа. Подобно провинение противоречи на принципа ни за коректно представяне на финансовите операции на клуба", коментира Льотерм.

"Нека ви обясня как действа финансовият феърплей. Три месеца, след като клубовете са приключили финансовите си години, те трябва да предоставят данните си на УЕФА. Тогава започваме постоянни проверки на изнесените цифри и правим неколкократни засичания дали са акуратни. Работим както с външни оценители, така и с вътрешни, за да сме максимално коректни", добави белгиецът.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019