Ювентус отпадна oще на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като беше елиминиран от Лион. Повече от пет месеца след първия мач срещу французите, загубен с 0:1, тази вечер "бианконерите" постигнаха победа с 2:1, но тя не беше достатъчна. След общ резултат 2:2 и заради повечето голове на чужд терен Лион успя да достигне до 1/4-финалите, елиминирайки невярващите Кристиано Роналдо и компания. 

Ценното попадение за отбора на Руди Гарсия пред празните трибуни в Торино вкара Мемфис Депай от дузпа в 12-ата минута. След това Роналдо блесна с две попадения, но това не помогна на Ювентус.

На 1/4-финалите Лион ще се изправи срещу Манчестър Сити, който елиминира Реал (Мадрид).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Французите бяха само с един официален мач в последните няколко месеца, но това не пролича на "Ювентус стейдиъм", където футболистите на Руди Гарсия вкараха ранен гол. В 11-ата минута нарушение на Родриго Бентанкур накара съдията Феликс Цвайер да отсъди дузпа. Зад топката застана капитанът Мемфис Депай, който с впечатляващо хладнокръвие копна топката, за да я вкара технично във вратата на Шчесни - 0:1.

Това значеше, че Ювентус се нуждае от поне три гола, за да продължи към 1/4-финалите. Логично домакините поеха контрола, но до последните минути на полувремето французите играеха много компактно в отбрана и не позволяваха да се стигне до сериозни опасности пред Антони Лопес. Той се намеси блестящо в 40-ата минута след изстрел от пряк свободен удар на Роналдо.

В 42-ата и домакините получиха дузпа. Пянич стреля от фаул, а топката срещна ръката на Депай, който беше в стената. Цвайер посочи отново бялата точка, а след намеса на ВАР потвърди решението си. Роналдо изравни с точен изстрел - 1:1. 

В 60-ата отново португалецът беше в прегръдките на съотборниците. Кристиано отбеляза за 2:1 с неспасяем удар с левия крак, изпращайки топката в горния ляв ъгъл на Лопес. 

За Роналдо това беше 67-и гол в елиминациите на Шампионската лига и 20-и в последните 13 домакински мача от елиминациите, в които е играл. За да избегне отпадането обаче, Ювентус се нуждаеше от още едно попадение. Роналдо пропусна с глава, а при контраатака на Лион Шчесни излезе неразчетено и имаше късмет, че играчите на френския тим не успяха да се възползват.

В търсене на третия гол Маурицио Сари пусна в игра и Пауло Дибала, който обаче беше невъзстановен напълно от контузия. Аржентинецът очевидно не бе готов за игра и след само 14 минути отново напусна терена. И в добавените 6 минути "бианконерите" не успяха да вкарат и в крайна сметка общият резултат 2:2 и попадението на Депай в Торино донесоха класирането на Лион на 1/4-финалите.

ЮВЕНТУС - ЛИОН 2:1 (2:2 oбщ резултат)
0:1 Мемфис Депай (12-дузпа), 1:1 Кристиано Роналдо (43), 2:1 Кристиано Роналдо (60)

ЮВЕНТУС: 1. Войчех Шчесни, 16. Хуна Куадрадо, 4. Матайс Де Лихт, 19. Леонардо Бонучи, 12. Алекс Сандро, 30. Родриго Бентанкур, 5. Миралем Пянич, 25. Адриен Рабио, 13. Федерико Бернардески, 21. Гонсало Игуаин, 7. Кристиано Роналдо

ЛИОН: 1. Антони Лопес, 20. Фернандо Маркал, 6. Марсело, 5. Джейсън Денаер, 27. Максуел Корне, 8. Усем Ауар, 39. Бруно Гимараеш, 25. Максенс Какере, 14. Лео Дубоа, 21. Карл Токо Екамби, 11. Мемфис Депай