Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос е дал положителна допинг проба в Шампионската лига, информира немското издание "Дер Шпигел", цитирайки разкрития на сайта "Football Leaks", който вади кирливите ризи на футболисти и отбори.

Това със сигурност се е случило след финала на най-комерсиалния европейски турнир през пролетта на 2017 г., когато "белите" спечелиха срещу Ювентус с 4:1. Скандалният защитник, който държи рекорда за най-много червени картони в историята на Примера, обаче не е бил санкциониран по никакъв начин и провалът му е бил запазен в тайна.

"Football Leaks" твърди още по-скандални неща, а именно - андалусиецът Рамос не е издържал теста и в други случаи.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Резултатите от пробата на Рамос след мача на финала са показали наличието на "Desametasone" - кортикостероид, които помага при възпаление. По принцип УЕФА разрешава употребата му, но само ако предварително клубът е информирал за използването му. Оказва се обаче, че лекарите на "белия балет" са излъгали, че Рамос е взимал съвсем друго лекарство - "Celestone Chronodose". Ето защо докторът на Реал (Мадрид) е поел пълна отговорност за гафа, а от УЕФА са приели просто едно извинение. 

През февруари 2017 година на базата на "белите" пристигнали агенти за извънреден допинг тест, което обаче предизвикало смут сред играчите. Тогава от Реал са настояли, че въпросните пратеници не са достатъчно професионални в своята работа и затова в крайна сметка лекарите на клуба взели пробите. Това обаче е поредното грубо погазване на правилника, но и в този случай от УЕФА приемат резултатите.

Преди няколко седмици от "Football Leaks" анонсираха за много нови скандални разкрития за измами във футбола. Още тогава те споменаха за популярен футболист, който е играл в много финали от Шампионската лига. Разследващите журналисти обаче ще публикуват разкритията си през известен период от време.