Старши треньорът на финалиста в Шампионската лига Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне заяви, че е време възпитаниците му да победят и третия от трите най-добри отбора в света, след като вече са елиминирали другите два – Барселона и Байерн. „Дюшекчиите” излизат срещу Реал (Мадрид) във финала на Шампионската лига тази събота от 21:45 часа българско време на „Джузепе Меаца” в Милано.

"Елиминирахме два от трите най-добри отбора в света. Сега е време да се справим и с третия. Реал е по-различен от Барселона и Байерн. Съперникът ни е по-директен, по-опасен при статични положения и със стабилна защита. Пепе, Варан и Рамос са страхотни, а Каземиро балансира отбора. В атака пък разполагат с невероятен потенциал", сподели аржентинецът пред сайта на УЕФА.

"Ние се приготвяме за мача по нашия начин. Ще водим мача и се надявам всичко да се случи по нашия начин и да спечелим”, призна аржентинецът и си спомни за загубения финал срещу същия съперник отпреди две години: "Тогава двама от най-важните ни футболисти - Арда и Коща, имаха травми, след като шест дни по-рано играхме с Барселона. Тогава отборът притежаваше много опит с играчи като Вийя, Раул Гарсия, Диего Рибас, Марио Суарес… Тази група сега е различна - с много млади футболисти. Загубите винаги са лоши. Губиш каквото губиш. Отрази ми се както на всеки човек би му се отразило - нито повече, нито по-малко".