Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е доволен от убедителния домакински успех над Макаби (Тел Авив) в първия мач и за двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. В същото време Специалния съжали за пораженията на двата тима от Манчестър и Арсенал в турнира, като обобщи, че това е много лошо за английския футбол.

„Не бяхме печелили мач от доста дълго време, бяхме забравили какво е чувството при победа. За наша радост успехът вече дойде и сме много щастливи. Играчите ми показаха, че имат силен характер и реакцията след изпуснатата дузпа на Азар бе изключително добра от наша страна. Отборът имаше голяма решителност да покаже нещо различно и съм категорично много доволен от резултата и от представянето ни. През последните сезони не започнахме добре в Шампионската лига, но сега успяхме да стартираме по най-добрия възможен начин - с домакински успех, без допуснат гол", сподели след мача Моуриньо.

"Мисля, че е тъжно и лошо. Това не ме радва. Искам Сити, Юнайтед и Арсенал да губят във Висшата лига, но не искам да падат в Шампионската лига. За английските клубове е трудно да бъдат успешни всеки сезон. Когато отборите са взели общо 3 точки от 12 възможни, това е лоша новина за английския футбол”, каза в заключения португалския специалист за представянето на английските тимове в турнира.