Броени часове ни делят от един от най-големите мачове за годината! Финалът в Шампионската лига ще се изиграе в събота вечер в Истанбул, а спорът за трофея е между Манчестър Сити и Интер.

Ако се вгледаме в историята и традициите, то нерадзурите би следвало да имат предимство, тъй като са трикратни първенци на Европа, докато гражданите са със само едно участие на финал. През 2021 г. те се изправиха срещу Челси, но загубиха с 0:1 след гол на Кай Хаверц.

Водейки се от моментната форма, обаче, хората на Пеп Гуардиола сякаш имат повече аргументи за триумф. Те влизат в двубоя с повишено самочувствие след домашния дубъл (ФА Къп и Висшата лига), докато италианците финишираха трети в Серия А, макар и да завоюваха националната купа.

Естествено, говорим за два изключително силни и равностойни отбора, които бяха безкомпромисни по пътя си към финала. Припомняме, че Сити разгроми Реал Мадрид с 4:0, Лайпциг със 7:0 и Байерн Мюнхен с 3:0 в процеса на класиране за решаващия мач, а Интер не остави шансове на кръвния враг Милан в полуфиналите.

Интересното е, че букмейкърите определят манчестърци като твърд фаворит в срещата. Инбет дава коефициент от 1.45 за победа на Сити, докато 2-ката е оценена на 6.79. Равенство в редовното време пък е със ставка 4.68.

По-любопитно обаче е MEGABOOST предложението на Инбет на пазар „Манчестър Сити да спечели финала“. То е със супер завишен коефициент от 1,20 на 2.00.

Освен него, букмейкърът има още над 80 специални предложения и пазари със завишени коефициенти. Някои от по-интересните са „Ерлинг Холанд да отбележи по всяко време“, което вече е оценено на 2.61 вместо 1.61. А пък възможността Лаутаро Мартинес да вкара гол вече е със ставка 5.20, завишена от 3.70. 

Със сигурност на „Ататюрк“ ни очакват незабравими мигове. Едва ли има някой, който не помни финала в Шампионската лига от 2005-а, останал в историята като „Чудото от Истанбул“. Тогава, на същия този митичен стадион, Ливърпул направи немислимото и стопи аванса от три гола на Милан, печелейки отличието след дузпи.

Сега отново там един срещу друг излизат пак английски и италиански съперници, а ако съботният мач между Ман Сити и Интер е дори и наполовина толкова емоционален и вълнуващ, то това означава, че ни очаква поредната доза футболна наслада за душата и сетивата.