Отборите на Интер и Атлетико (Мадрид) се изправят един срещу друг в първи осминафинален двубой от програмата на Шампионската лига. И двата клуба не са сред фаворитите за спечелването на трофея, но пък нееднократно са показвали, че с тактическа дисциплина могат да стигнат максимално далеч в най-престижната европейска надпревара.

Интер се намира в страховита форма, когато става въпрос за италианското Калчо. „Нерадзурите“ са в отлична серия, а преднината им спрямо Ювентус и Милан е достатъчно комфортна, за да очакват всички техния триумф със Скудетото. Голям принос за всичко това има и наставникът Симоне Индзаги.

Специалистът наложи разпознаваем и изключително печеливш стил на игра, който през изминалата кампания дори класира Интер на финал в Шампионската лига. Той бе изгубен по малко злощастен начин от Манчестър Сити.

Интер отново ще разчита на своя доказал се лидер Лаутаро Мартинес. Аржентинецът демонстрира отлични комбинативни качества, след като за няколко месеца съумя да изгради много добро партньорство в атака с новото попълнение Маркъс Тюрам.

Очакванията са, че Матео Дармиан и Федерико Димарко, които получиха почивка срещу Салернитана, ще се завърнат сред титулярите. Давиде Фратези все още има контузия и едва ли ще бъде рискуван. Извън картотекираните за Шампионската лига пък е Хуан Куадрадо.

Срещата ще бъде доста вълнуваща за старши-треньора на Атлетико (Мадрид) – Диего Симеоне. Чоло има два сезона с екипа на Интер между 1995-1997 година, в които дори съумява веднъж да спечели Купата на УЕФА. Това го превръща в един от любимците на италианските тифози.

Неговият Атлетико пък върви по очакван начин в първенството. „Рохибланкос“ отново са в борбата за титлата, макар и да изостават точково от Реал (Мадрид) и Жирона. В последния кръг разгромен беше Лас Палмас, което ще зареди „дюшекчиите“ с увереност преди визитата на „Сан Сиро“.

Тяхно посещение на Ботуша ще бъде второ в рамките на този сезон в Шампионската лига. Атлети попадна в една група с Лацио и стигна до реми на „Олимпико“ – 1:1, което тогава бе фиксирано в последния миг от вратаря на „бианкочелестите“ Иван Проведел.

Проблемите на Атлетико най-вече са свързани с атаката на тима, където пострада тежко Алваро Мората. Това поставя под сериозна отговорност Мемфис Депай и Антоан Гризман. Някои медии в Испания твърдят, че Чоло може да направи изненадващ ход и като „фалшива деветка“ на „Джузепе Меаца“ да започне Маркос Йоренте, разчитайки се на неговата бързина и работоспособност.

Inbet определя Интер за фаворит в срещата, като коефициентът за победа на „нерадзурите“ е 1.81 срещу 4.85 в полза на Атлетико (Мадрид). Потенциално равенство на „Джузепе Меаца“ се оценява на 3.65. Inbet предлага MEGABOOST коефициенти за отделни пазари на това спортно събитие. Сред тях са опциите: Да отбележи по всяко време: Лаутаро Мартинес на 2.55 вместо 2.15, или общо точни удари в мача: Над 9,5 на 1.95 вместо 1.85. Също така: Брой корнери - Над 11.5 на 3.45 вместо 3.10, или да има греда в осминафиналната среща – Да, на 2.40 вместо 2.30. Още пазари за тази футболна среща са налични на inbet.com. 

Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на inbetcasino.com/отговорна-игра/