Дузпа в последната секунда на даденото от рефера продължение спря Станимир Стоилов и водения от него Астана към плейофите на Шампионската лига. Казахстанският тим отстъпи с 1:2 при гостуването си на Селтик и ще продължи участието си в Лига Европа. Шотландският тим пък е един от възможните съперници на Лудогорец за влизане в груповата фаза на най-комерсиалния турнир.

Първата среща между Астана и Селтик бе завършила при резултат 1:1 и при същия вървеше до 92-ата минута на реванша. Лейт Грифитс изведе Селтик напред в третата минута на добавеното продължение на първата част, след като реферът отсъди дузпа за нарушение на Бейсебеков срещу голмайстора.

Агим Ибраими се разписа с невероятен удар от около 35 метра изравни резултата за Астана, но дойдоха последните секунди, които се оказа фатални за Мъри Стоилов. Игор Шитов влезе в краката на Муса Дембеле, който веднага се строполи на земята и реферът отсъди много спорна дузпа. Муса Дембеле бе безкомпромисен от бялата точка и прати шотландския шампион към плейофите.