Спортинг (Лисабон) победи Тотнъм с 2:0 в двубой от група D на Шампионската лига.

Английският клуб създаде първото положения в Португалия, завършило с отменен гол на Ричарлисон заради засада в 43-ата. Минути по-късно Спортинг отвърна с пропуск на Маркъс Едуардс.

Тотнъм се размина с откриването на резултата в 49-ата минута след пропуск на Емерсон, а в последната минута Педро Поро също не успя да вкара топката във вратата на Тотнъм.

В следващите секунди обаче Спортист поведе с гол на Паулиньо за 1:0, а две минути след това португалците се разписаха още веднъж и Артур Гомеш бе точен за крайното 2:0.

Спортинг води в класирането с 6 точки, пред Тотнъм с 3, а Олимппик Марсилия и Айнтрахт са без точки преди мача си по-късно тази вечер.



В друга среща от тази вечер, Интер (Милано) записа очаквана победа с 2:0 като гост над Виктория (Пилзен) в мач от група С на Шампионската лига.

Успехът бе първи за италианския гранд, който се изравни по точки с Байерн и Барселона преди мача им от 22:00 часа тази вечер.

Един Джеко изведе гостите напред в 20-ата минута, а в 61-ата Виктория остана с човек по-малко заради груба игра на Павел Буха. По-малко от 10 минути след това Дензел Дъмфрис оформи крайното 2:0.