Легендата на Барселона Христо Стоичков коментира четиримата треньори, които днес се изправят в двата 1/4-финални сблъсъка на Шампионската лига.
 
По случайност на пейката на Порто - Байерн (Мюнхен) и ПСЖ - Барселона от 21:45 часа тази вечер ще седнат съотборници на Камата от втория му период в каталунския клуб (1996-1998).
 
Хулен Лопетеги излиза срещу Хосеп Гуардиола в Порто, а Лоран Блан посреща Луис Енрике в Париж. Стоичков бе потърсен от испанските медии, за да коментира интересното съвпадение като подчерта, че не е изненадан от това, че съотборниците му са станали треньори.
 
"Барселона е най-добрият клуб в света с най-добрите играчи. Нормално е те да станат най-добрите треньори. По-нова време (1996 година) сър Боби Робсън правеше неща с нас, което започна Йохан Кройф. Той беше сред най-добрите треньори в света и караше играчите сами да искат да разберат как да печелят на терена. Робсън пращаше по-младите да преговарят тактиката с Гуардиола, който тогава даваше най-силни сигнали, че ще стане треньор. Моуриньо също бе част това, макар и само като преводач. Всички знаехме, че един ден ще стане голям треньор, както и че някои от нас също ще са добри като наставници. Не се учудвам, че Луис Енрике и Лоран Блан днес водят големи отбори като ПСЖ и Барселона. Те се интересуваха много от тактиката и разбираха добре какво им говори Боби Робсън", коментира Стоичков.

Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК