Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт продължи мечтата на клуба му, след като имаше основна заслуга за равенството 0:0 с Реал (Мадрид) на "Етихад" в първа полуфинална среща между двата отбора в Шампионската лига. Вратарят направи чудеса от храброст под рамката, а веднъж и гредата му помогна. "Гражданите" опитаха да стигнат до попадение, но през втората част мадридчани затегнаха хватката. Надеждите на англичаните за първи финал в най-комерсиалния европейски турнир обаче остават.

Гостите не можеха да разчитат на голямата си звезда Кристиано Роналдо, който не издържа фитнес тест и отпадна от групата за мача в последния момент.

Двубоят стартира с традиционното освиркване на химна на Шампионската лига от феновете на домакините, а първото полувреме не предложи особено опасни ситуации.

Срещата започна равностойно с лек превес на домакините в средата. Постепено мадридчани също започнаха да притесняват съперника, а първата по-сериозна опасност дойде в 24-ата минута, когато Пепе спря Де Бройне с цената на жълт картон, след атака на Сити по десния фланг. Де Бройне центрира, но защитата на гостите се намеси решително.

3 минути по-късно „гражданите” отново опитаха да притеснят защитата на Реал след сходно центриране на Де Бройне.

В 37-ата минута и Давид Силва от домакините бе предупреден официално, а двата отбора така и не отбелязаха до почивката.

С подновяването на играта Гарет Бейл опита да си изпроси дузпа

В 54-ата минута, след центриране на Кроос от корнер, Серхио Рамос остана непокрит в наказателното поле и с глава стреля към вратата, но Джо Харт спаси сигурно при първия път за двубоя, в който трябваше да се намесва.

В 59-ата минута Агуеро нахлу опасно в наказателното поле на Реал, но му бе отсъден фаул в атака за задържане на Дани Карвахал.

Най-чистото положение бе за мадридчани в 71-ата минута. Тогава Карвахал, след пробив отдясно, намери влезлия като смяна на Карим Бензема Хесе Родригес в наказателното поле, а ударът му с глава разтресе горната греда на Харт.

„Белия балет” постепенно започва да поема инициативата и да реди изстрели по посока на вратата на „гражданите”, като диагонален шут на Бейл извън наказателното поле в 75-ата минута мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Джо Харт трябваше да се намесва и в 79-ата минута, когато изби с крак удар с глава на Каземиро от малкия пенал.

Последваха нови кошмарни минути за Сити, а вратарят им направи уникално спасяване след поредното центриране от ъглов удар и изстрел на Пепе от непосредствена близост.

Сити се опомни в края, а удар на Де Бройне от пряк свободен удар в продължението притесни Кейлор Навас, но в крайна сметка мачът завърши без гол. Дани Карвахал от Реал също получи жълт картон в края.

Двата отбора ще определят финалиста след реванша на 4 май в Мадрид.

 

Манчестър Сити – Реал (Мадрид)
Двубоят е от 21:45 часа – пряко по bTV Action
Манчестър, „Етихад Стейдиъм”
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

СЪСТАВИ
Манчестър Сити: Джо Харт, Бакари Саня, Венсан Компани, Николас Отаменди, Гаел Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Кевин Де Бройне, Давид Силва, Рахим Стърлинг, Серхио Агуеро
Наказани: няма
Контузени и под въпрос: Насри и Яя Туре
Старши треньор: Мануел Пелегрини (Чили)

Реал (Мадрид): Кейлор Навас, Дани Карвахал, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Лука Модрич, Каземиро, Тони Кроос, Лукас Васкес, Гарет Бейл, Карим Бензема
Наказани: няма
Контузени и под въпрос: Абнер и Кристиано Роналдо
Старши треньор: Зинедин Зидан (Франция)

Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!