Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди страхотна вест за тима преди финала срещу Тотнъм в Шампионската лига утре вечер от 22:00 часа българско време на "Уанда Метроплитано" в Мадрид. Бразилският нападател Роберто Фирмино е напълно възстановен от контузия и ще бъде готов да играе в мача.

„Да, той е готов. Дали ще започне мача… ако Почетино каже точния състав на Тотнъм, то звъннете ми и аз ще кажа нашия. Ако това не се случи, то мисля да оставя няколко въпросителни. Фирмино е здрав, тренира, тук е и ако не се е случило нещо от кацането ни със самолета до тук, значи ще бъде готов”, сподели Юрген Клоп.

"Не съм научил нищо от предишните финали. Обстоятелствата са различни, съперниците са различни. Винаги е различно. Ако аз съм причината за загубените шест поредни финала, това би бил повод за тревога. Като отбор, научихме много след последните финали. Напълно различен тим сме в сравнение с миналата година. Този финал тогава бе началото на следващата стъпка. От самия мач нямаше какво толкова да научим. Много по-зрели сме. Трент, например, изигра още 50 мача. Той е много по-опитен във футболно отношение. Бяхме изненадани, че достигнахме до финала през миналата година. Тогава не бяхме толкова постоянни, колкото сега. Ако мислех, че Тотнъм има предимство, щях да съм луд. Почетино също би бил луд, ако мисли, че ние имаме предимство. Хората може би ще кажат, че ние сме фаворити, защото събрахме повече точки във Висшата лига, но и двата мача с Тотнъм през тази година завършиха 2:1 и бяха много добри и оспорвани срещи", каза още германецът.

"Мислите, че не съм имал късмет в хода на моята кариера? Не е вярно. От 2012-а досега всяка година, с изключение на 2017-а, моите отбори са били на финал. Аз може би съм световен рекордьор по спечелени полуфинали в последните седем години. Тук съм, за да печеля трофеи. Уважавам много работата на Почетино. Той има много талантливи играчи и е впечатляващо как се развиха заедно. Харесвам това. Но ако Аякс беше на финал, също щеше да бъде заслужено", завърши Клоп.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019