Английският шампион Манчестър Сити снощи стъпи накриво за първи път в Шампионската лига този сезон, завършвайки при 1:1 със слабака Аталанта.

Днес обаче това далеч не бе водещата тема на Острова, а нещо друго, което се случи на срещата, играна на "Сан Сиро".

В последните 10-15 минути на двубоя "гражданите" играха с човек по-малко, тъй като стражът им Клаудио Браво бе изгонен, а на негово място застана защитникът Кайл Уокър. Англичанинът се появи на необичайната позиция под рамката на вратата, тъй като Браво бе смяна на Едерсон, който се контузи през първото полувреме.

В тези последни минути 29-годишният бранител влезе в светлините на прожекторите, защото се справи повече от добре, правейки няколко страхотни спасявания.

Самият той след края на двубоя написа шеговито в социалните мрежи: "Момчета, поемам нещата, не се притеснявайте".

Малко по-късно Уокър продължи с шеговитите постове и допълни: "Суха мрежа!".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Снощните изяви на Кайл Уокър като цяло са нещо много рядко виждано във футбола. Нещо повече - той се превърна в първия английски страж от 2016 година насам, който прави спасяване в Шампионската лига. За последно това бе постигнато от Бен Хамър от Лестър срещу Порто.

По този повод БЛИЦ Спорт пък ще ви припомни няколко подобни случая, които ще се помнят дълго:

Първият безспорно на българите е най-познат и той датира от 2014 година, когато Козмин Моци застана под рамката на вратата за Лудогорец заради червен картон на Ренан и спаси 2 дузпи срещу Стяуа (Букурещ), класирайки "орлите" за групите на Шампионската лига.

Отново през 2014 звездата на Тотнъм (б.р. - тогава тийнейджър) Хари Кейн също влезе в ролята на вратар заради червен картон на Уго Лорис срещу Астерас (Триполи) в Лига Европа. За негово съжаление тогава нападателят не се справи и допусна комичен гол от пряк свободен удар.

През 2018 година тогавашната звезда на ПСЖ Дани Алвеш също застана на вратата за парижани в среща от Купата на Франция срещу Сошо, тъй като Кевин Трап видя червения картон. 

В далечната 2006 година Джон Тери стана вратар на Челси в мач срещу Рединг, тъй като тогава Петър Чех се контузи (б.р. - оттогава започна да носи каска). Заместникът на чеха Карло Кудичини го последва същата съдба и това доведе до вратарят Тери, който не допусна гол.