Лидерът в германската Бундеслига Борусия (Дортмунд) загуби от Тотнъм с 0:1 в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига и с общ резултат 0:4 отпадна от най-престижния европейски клубен турнир. "Шпорите" бяха спечелили с 3:0 в първата среща на „Уембли“, а в реванша Хари Кейн (48) им донесе нов успех по пътя към 1/4-финалите в надпреварата.

През първата част в герой за гостите се превърна вратарят Юго Лорис, който с няколко блестящи спасявания отказа вестфалци. Френският страж отрази с вещина удари последователно на Марко Ройс, Мариус Волф, Юиан Вайгъл, Джейдън Санчо, Пако Алкасер и Марио Гьотце.

Три минути след почивката Муса Сисоко изведе Хари Кейн зад защитата и голмайсторът на гостите прати топката във вратата за 0:1. След този гол „жълто-черните“ се обезсърчиха, след като вече имаха нужда от 5 попадения, за да продължат напред. Едва в заключителния четвърт час те се посъбудиха и неточни удари отправиха Кристиан Пулишич и Якоб Бруун Ларсен, а в 89-ата минута Лорис спаси шут на Пако Алкасер от близка дистанция.

В крайна сметка Тотнъм спечели и в реванша, очаквайки вече следващия си съперник на 1/4-финалите в най-престижния европейски клубен турнир.

Борусия (Дортмунд) – Тотнъм 0:1
(в първия мач 0:3, общ резултат 0:4)
0:1 Хари Кейн (48)

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ