Тотнъм надви Манчестър Сити с минималното 1:0 на новия си стадион в първия мач от английския сблъсък на 1/4-финалите в Шампионската лига и мечтае за първо класиране сред най-добрите четири тима в турнира. Гостите пропуснаха дузпа в началото, отсъдена след намесата на ВАР, след като Юго Лорис отрази удара на Агуеро от бялата точка. Хьон-Мин Сон (78) пък донесе успеха за домакините, като се наложи използване и на ВАР за признаване на гола.

Лошата новина за домакините от тази първа среща е контузията на Хари Кейн, който бе заменен принудително и е под въпрос за реванша след седмица. За "шпорите" достигане до полуфинал ще е историческо постижение, докато "гражданите" играха на тази фаза през 2016 година, когато отпаднаха от спечелилия титлата тогава Реал (Мадрид).

Гостите имаха инициативата в началото и след десет минути игра Рахим Стърлинг осъществи пробив и стреля. Дани Роуз игра с ръка, а това се установи след намесата на ВАР, след което последва дузпа, но в 13-ата минута вратарят Лорис отрази удара на Серхио Агуеро. Това бе трета спасена дузпа от френския страж през тази година и той има 100% успеваемост при наказателните удари.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Хари Кейн и Деле Али бяха най-активни от „шпорите“, но не успяха да преодолеят вратаря Едерсон. Алдервейрелд също пробва късмета си с неточен удар, в 39-ата минута Агуеро шутира отдалеч и пак не затрудни Лорис. Три минути след това Дани Роуз шутира от фаул. Но право в ръцете на Едерсон.

Второто полувреме започна с пропуски на Стърлинг от гостите и Хьон-Мин Сон от домакините. В 58-ата минута звездата на Тотнъм Хари Кейн получи травма, след като бе настъпен от Фабиан Делф, и бе заменен принудително от Лукас Моура. Лека полека темпото на игра спадна, но в 78-ата минута все пак домакините поведоха чрез Хьон-Мин Сон, който достигна топката на аутлинията, върна се назад и преодоля Едерсон за 1:0. Едва след намесата на ВАР голът бе признат, след като имаше съмнения за засада на корееца.

След гола гостите се втурнаха в атака да търсят изравняването, но домакините успяха да удържат аванса си и спечелиха първия мач от английския сблъсък в тази фаза на турнира, но всичко ще се реши на "Етихад" на 17 април.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ