Тотнъм победи ЦСКА (Москва) с 3:1 на „Уембли” в последна среща за двата тима от група „Е” на Шампионската лига. "Шпорите" записаха първа победа на "Уембли" в турнира и завършиха със 7 точки на трето място в групата, което дава право на участие на 1/16-финалите в Лига Европа. Георги Миланов игра цял мач за гостите, които приключват на последното място в групата с 3 точки, а с това и с участието си в евротурнирите за този сезон. "Армейците" за последно бяха водени днес от Леонид Слуцкий.

Деле Али, Хьон-Мин Сон и Кристиан Ериксен пропуснаха за домакините в началото, като и вратарят на гостите Акинфеев успяваше да отрази ударите им. Алан Дзагоев (33) пък изведе ЦСКА напред в резултата след пас на Тошич с глава при центриране на Натхо. "Шпорите" отговориха бързо изравниха чрез Деле Али (38) при центриране на Ериксен. В 44-ата минута гостите организираха добра, в края на която Георги Миланов получи шанс да стреля от добра позиция, но Лорис спаси удара му. В добавеното време на пъврата част пък Тотнъм стигна до пълен обрат с гол на Хари Кейн (45+1) след асистенция на Роуз.

След почивката домакините продължиха да са по-активни и записаха по-убедителна победа. Акинфеев на два пъти спаси отбора си след удари на Ериксен и Кейн, но в 77-ата минута си вкара автогол и оформи крайното 3:1 в мача. Кейн центрира отдясно, а Деле Али засече топката с глава. Акинфеев първо изби, но след това топката рикошира в крака му и влезе във вратата.

Резултат с изображение за cska moscowТОТНЪМ - ЦСКА МОСКВА 3:1
0:1 Алан Дзагоев (33), 1:1 Деле Али (38), 2:1 Хари Кейн (45+1), 3:1 Игор Акинфеев (77-автогол)


Лондон, "Уембли"
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА