Рядко предстоящ мач на Байерн е очакван с такъв интерес. Всички знаци сочат към това, че в утрешния сблъсък срещу Бенфика от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига ще става въпрос не само за трите точки, но и за поста на треньора Нико Ковач. Една загуба със сигурност ще дойде твърде много за 47-годишния хърватски специалист, който може да бъде уволнен всеки момент.

„Естествено, че съм много разочарован и ядосан. Липсват ни шест точки, а с тях ситуацията можеше да изглежда по друг начин“, коментира Нико Ковач последната издънка на тима – равенство 3:3 у дома срещу аутсайдера Фортуна (Дюселдорф).

„Имам само 14 здрави полеви играчи. Ще видим днес и ще преценим дали Гнабри ще може да играе“, сподели хърватинът за кадровите си проблеми преди мача с Бенфика. В лазарета на баварците са Хамес Родригес, Тиаго Алкантара, Кингсли Коман и Корентен Толисо.

„Водих разговори с играчите, отношенията ни са добри. Момчетата играят на границата на възможностите си. Нуждаем се само от точка, но искаме да спечелим. Истината е, че инкасираме попадение, които не трябва да получаваме. Моят живот се състои в това да се налагам. Да се предам не съществува в моя речник, аз винаги ще се боря. Винаги съм позитивен“, заяви Ковач за утрешния сблъсък и дали мисли, че той може да бъде последен за него на треньорската скамейка на Байерн.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ