Треньорът на Базел Урс Фишер е доволен от жребия за груповата фаза на Шампионска лига. Тимът му попадна в Група "А" заедно с ПСЖ, Арсенал и първенеца на България Лудогорец. След жребия Фишер даде коментар пред сайта на УЕФА.

Специалистът отбеляза, че Лудогорец не трябва да бъде подценяван. Фишер изрази надежда, че играчите му ще дадат най-доброто от себе си и Базел ще има решаващ глас при разпределянето на местата в крайното класиране в групата.

"В никакъв случай няма да подценим Лудогорец, въпреки че идва от четвърта урна и реално нямат никакъв опит в турнира. За тях знаем, че имат доста бразилци в състава и не играят в своя град, а в столицата София", коментира Фишер.

Той анализира, че ПСЖ и Арсенал са фаворити, като добави, че Базел досега никога не е играл срещу тези отбори на такова ниво и феновете на тима ще са щастливи от предстоящите мачове.

"Двуботе ни с Арсенал ще бъдат по-специални за Базел, тъй като за тима от Лондон играят двама футболисти, преминали през Базел - Гранит Джака и Мохамед Елнени", каза още Урс Фишер.

Както е известно, Базел и Лудогорец изиграха четири мача помежду си в последните три сезона.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа