Треньорът на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел изрази възмущението си от решението на УЕФА срещата на тима му с Монако от четвъртфиналите на Шампионската лига да се играе 24 часа след терористичния атентат по автобуса на немския клуб. Както вече стана ясно, при зловещия акт във вторник, когато беше взривена бомба до возилото с футболистите на Борусия, пострада защитникът Марк Бартра, който бе опериран заради счупена ръка и проникване на стъкло в крайника.

Мачът се изигра снощи, а домакините отстъпиха с 2:3 на Монако. След двубоя Томас Тухел критикува остро УЕФА. 

"Никой не ни е питал дали можем да играем. Бяхме уведомени с писмо, че от УЕФА са взели решение в Швейцария. Ние се чувствахме зле, такова случка остава в съзнанието. Минути след атаката единственият въпрос беше дали мачът може да се играе или не. Отношението към нас беше сякаш по автобуса ни е хвърлено кенче бира. Това ти дава чувство, че ти не си важен. У нас остава усещането, че трябва да играем и нищо друго няма значение. Ние сме извън автобуса, Марк Бартра го откарват с линейка, а на нас ни казват за това решение от Швейцария. Не се почувствахме добре", коментира Тухел.

"Оставихме решението на всеки футболист дали иска да играе. Осъзнахме на заниманието преди мача, че като тренираме се разсейваме от мислите за инцидента. Тази атака беше срещу нас като човешки същества. Нормално е всеки да бъде много уплашен от случилото се. Но всички искаха да играят. Искаше ни се да имаме повече време да преглътнем случилото се. Не получихме това време. Трябва да живеем с това, че мачът си беше пренасрочен и имахме твърде малко време", продължи треньорът на Борусия (Дортмунд).

"Всеки от нас ще трябва сам лично за себе си да се справи с инцидента. Мислите ни ще продължат да бъдат насочени към случилото се. Времето лекува", добави Тухел.

 

 ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С АТАКАТА СРЕЩУ АВТОБУСА НА БОРУСИЯ ДОРТМУНД 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА