Най-успешният сръбски клуб Цървена звезда се раздели с треньора Барак Бахар, който беше назначен през месец май тази година с договор за три сезона. Бахар си тръгва заради поредица лоши резултати – както в Европа, така и в местното първенството на страната.

Цървена звезда има много по-голям финансов комфорт от големия съперник Партизан, но вчера загуби с 1:2 в 171-ото дерби на страната и слезе отново на 2-о място след есенния дял на първенството. В Шампионската лига тимът остана последен в група G само с 1 точка в компанията на Манчестър Сити (Англия), РБ Лайпциг (Германия) и швейцарския Йънг Бойс.

В деня след провала срещу Партизан беше свикана извънредна конференция от генералния директор на клуба Звездан Терзич.  Барак Бахар ще бъде заменен от добре познато лице - Владан Милоевич , който се завръща на "Мала Маракана", както е известен стадион "Райко Митич", след две и половина успешни години в първия си мандат. Милоевич по това време спечели две титли, изведе Звезда в Европа след две години пауза и след това два пъти игра с клуба в Шампионската лига.

"Първо и преди въпросите искам да кажа, че не изпълнихме целите, които си поставихме", започна Терзич. "Затова се извинявам на публиката на Звезда, защото и ние като тях очаквахме повече. Епилогът на всичко е разтрогването на споразумението с Барак Бахар. Когато няма резултати, първият потърпевш е треньорът. Бих искал да благодаря на Бахар за шестте месеца работа тук. Човекът също така направи добри неща. Pадвам се, че се разделяме като приятели".

"Искам да сложа край на спекулациите, че адвокатите му ще имат пълни ръце, че ще плащаме неустойки. Договорът е ясен - беше за три години. Той ще получава заплата докато си намери работа, но той просто не е човек, който не иска да работи и скоро ще има нова работа", заяви още Терзич.

Бахар, който в момента е най-успешният треньор от Израел, започна обнадеждаващо, въпреки критиките при назначаването. Но лошите резултати през есента и неубедителното му представяне на всички фронтове реално предопределиха съдбата му.