ЦСКА (Москва) срази гостуващия португалски гранд Бенфика с 2:0 в мач от петия кръг на група „А” и временно се изкачи на второто място, даващо право на участие в 1/8-финалите на Шампионската лига. Българският национал Георги Миланов не бе в групата на руския гранд заради фрактура на левия крак.

Домакините поведоха още в 13-ата минута, когато Бибрас Натхо изведе с прекрасен пас Георги Шеннико, който се разписа за 1:0. На повторенията се видя, че голмайсторът по-скоро е в положение на засада. „Орлите” от Лисабон се опитаха да отвърнат на удара, но не създадоха сериозно голово положение пред вратата на Игор Акинфеев.

След почивката в 56-ата минута Витиньо проби по дясното крило в наказателното поле на гостите и се опита да подаде, но Жардел засече топката в собствената си врата и удвои преднина на „армейците”. До края на мача руският гранд запази комфортната си преднина и се поздрави с изключително важния успех в битката за продължаване в следващата фаза.

С тази победа ЦСКА (Москва) събра 9 точки и се изкачи на второ място в групата преди мача на Базел срещу лидера Манчестър Юнайтед по-късно. В последни якръг руският тим гостува на „червените дяволи”, които още тази вечер може да се класират за 1/8-финалите при равенство или победа в Швейцария. Бенфика е домакин на Базел в последния кръг.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА