Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел сподели очакванията си за предстоящия първи сблъсък от полуфиналите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Той заяви, че не е сигурен кои от контузените му играчи ще са напълно готови за мача, но направи смела прогноза, че Серж Гнабри ще е сред голмайсторите.

"Мисля, че нещата с Кони (Лаймер) изглеждат по-добре, отколкото с Матайс (Де Лихт) и Упамекано, може би е твърде рано за тях. Трябва да изчакаме още няколко часа и за тренировките. Ще има някои решения в последния момент, също и за Лерой Сане и Джамал Мусиала. Трябва да изчакаме тренировките", сподели Тухел за контузените.

Германският специалист показа голямото си уважение към Реал и към колегата си Карло Анчелоти: "Това, което Карло е направил за футбола като играч и треньор, е огромно. Той е легенда. Но все още е толкова вежлив и здраво стъпил на земята. Това е невероятно. Той е на прага на още една титла и е на полуфинал в Шампионската лига".

"Необходими са ни тактика и късмет. Нуждаем се от добра комбинация, от добър баланс. Играчите искат да видят план и идея. Но също така се нуждаят от свобода. Но в играта е нужен и късмет. Ако искаш да победиш Реал, ти трябва целият набор от средства. Определено това е много голям и знаменит мач, който всички очакваме с нетърпение. Това е един достоен полуфинал в Шампионската лига. Има голямо вълнение. Сблъсквал съм се с Реал два пъти с Челси, а преди това и с ПСЖ и Дортмунд. Най-забележимата разлика от последния мач с Челси е, че Карим Бензема го няма. Тогава той беше централната фигура. Те са компенсирали това със смяна на системата. Много от подходите все още са сходни, но начинът им на игра се е променил, включително и чрез Джуд Белингам, който играе навсякъде - като №10, №8, №6. Но все още има Кроос, Модрич, Винисиус, така че не всичко се е променило. Трябва да намерим добър баланс".

Треньорът на Байерн направи и смелата прогноза, че Серж Гнабри ще бъде сред голмайсторите утре вечер.

"Гнабри ще вкара, това ще се случи. Не знам откъде знам, но ще се случи".

Относно разменените остри реплики с боса на Байерн Ули Хьонес, Тухел отговори: "Темата е приключена. Няма да коментирам повече това. Мисля само за Реал Мадрид, само това е в главата ми".

Нуждаем се от изключително добра атмосфера на стадиона. Тя вече беше страхотна срещу Арсенал - сега трябва да е още по-добра. Нуждаем се от феновете, които да ни подкрепят дори в моментите, когато е по-трудно. Нуждаем се от максимална подкрепа, за да преминем през моментите, в които трябва да страдаме. Заедно с привържениците трябва да създадем атмосфера, която да ни дава предимство", завърши Томас Тухел.