ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Съдийската комисия към УЕФА прати италианския съдия Лука Пайрето за срещата реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига между Лудогорец и Балкани (Косово). Двубоят ще се проведе на 19 юли на стадион „Хювефарма Арена“.

Негови асистенти ще бъдат сънародниците му Стефано Аласио и Дамиано ди Йорио. За четвърти съдия е назначен Матео Марченаро – също от Италия.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

39-годишният Лука е син на известния бивш италиански съдия Пиерлуиджи Пайрето. Той е добре познат на футболните фенове в България. На 7 юни 1995 г. Пайрето-старши дава две дузпи за „лъвовете“ при победата над Германия с 3:2 след обрат от 0:2 в квалификация за Евро`96. Освен това Пиерлуиджи Пайрето ръководи и финалната среща на европейското първенство в Англия, когато немците победиха Чехия с 2:1 след златен гол на Оливер Бирхоф.

Лука Пайрето е далеч от постиженията на баща си, въпреки че ръководи мачове в Серия „А“. Това ще бъде негов първи мач на ниво Шампионска лига. До момента е свирил само една среща в Европа. Това се случи през миналото лято в първия квалификационен кръг на Лигата на конференциите при победата на албанския Лачи с 1:0 като гост на черногорския Искра.

Припомняме, че гостуването на Лудогорец на Балкани в Прищина е поверено на израелския арбитър Гай Лейбовиц, който няма показан червен картон в международните срещи под свое ръководство.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!