Десният защитник на английския шампион Манчестър Сити Кайл Уокър ще пропусне мачовете от осминафиналите срещу Спортинг (Лисабон) в Шампионската лига на 15 февруари и 9 март, след като бе наказан за три срещи от УЕФА.

Санкцията на бранителя е за грубата му проява срещу нападателя на РБ Лайпциг Андре Силва, която бе последвана от червен картон в мач от груповата фаза на турнира през декември.

Уокър е титулярният десен защитник на "гражданите" и ще пропусне двата мача срещу Спортинг, както и евентуалния първи двубой от четвъртфиналите, ако английският шампион продължи напред.

В същото време УЕФА спря от участие в Шампионската лига и халфа на Интер Николо Барела за два мача, след като италианецът беше изгонен срещу Реал (Мадрид) в последния мач от груповата фаза на турнира. Така европейският шампион ще пропусне двата 1/8-финала на италианския първенец срещу Ливърпул.

Шампионът на Испания Атлетико (Мадрид) пък няма да може да разчита на Яник Ферейра Караско в двубоите срещу Манчестър Юнайтед от 1/8-финалите. Белгийският халф е наказан да пропусне два мача заради червения картон, който получи в мача срещу Порто от груповата фаза, който бе решаващ за продължаването на „дюшекчиите“ напред в турнира. Тогава Караско получи директен червен картон от рефера Клерман Тюрпен за това, че в яда си хвана Октавио за врата. Така той няма да е на разположение на Диего Симеоне за мачовете срещу „червените дяволи“ на 23 февруари и 15 март.