Десет отбора влизат в битка тази вечер от 21:45 часа в реванши от плеойфите на Шампионската лига за разпределение на пет места в груповата на турнира.

Безспорно най-голям интерес предизвиква сблъсъка между представителите на френската Лига 1 Монако и испанската Примера дивисион Валенсия. „Монегаските” загубиха с 1:3 в първия мач и ще имат трудна задача да наваксат два гола срещу „прилепите”.

Швейцарският шампион Базел и Иван Иванов ще гостуват на израелския първенец Макаби (Тел Авив) след 2:2 в първия мач на „Санкт Якуб Парк”, а Венци Христов и албанският Скендербеу ще имат визита на Динамо (Загреб) след домакинската загуба с 1:2 преди седмица.

Не по-малко интересно ще бъде в Швеция, където Малмьо приема Селтик след поражението си с 2:3 в Шотландия предната седмица.

Най-интересните факти преди днешните реванши в плейофите на Шампионска лига:

Монако – Валенсия (1:3 в първия мач)
- С гола на Софиан Фегули в 86-ата минута на първия мач Валенсия ще пътува по-спокойно за реванша на „Луи II”.
- Валенсия никога не е губила дуел в кваификации на европейски клубен турнир, а иначе испанският тим има само една загуба от 10 мача на френска земя – 1:2 от Нант през 1980 година в несъществуващия вече турнир КНК (Купа на носителите на национални купи)

Малмьо – Селтик (2:3 в първия мач)

- Йо Инге Бергет, който игра под ръководството на Рони Дела в Селтик и Стрьомсгодсет, вкара миналата седмица и двата гола за Малмьо, като вторият бе в добавеното време.
- Микаел Лустиг от Селтик е под въпрос заради бедрен проблем, а капитанът на Малмьо Маркус Розенберг отново е на линия след изтърпяно наказание.

Макаби (Тел Авив) – Базел (2:2 в първия мач)

- Базел доминираше в първия мач и поведе в 88-ата минута с гол на Брийл Емболо, но Еран Захави вкара в добавеното време втория си гол в мача и изравни за израелския тим.
- Швейцарският тим елиминира Макаби през миналия сезон както от квалификациите на Шампионската лига, така и в елиминационната фаза на Лига Европа по-късно. И в двата случая тогава обаче Базел бе спечелил домакинството си, а визитите му в Израел завършваха с равенства.

Шахтьор (Донецк) – Рапид (Виена) (1:0 в първия мач)
- Марлос вкара единствения гол във Виена и Шахтьор е фаворит да се класира за шести път в груповата фаза.
- Рапид ще се надява да повтори успеха си с 3:2, с колкото победи Аякс в Амстердам в третия квалификационен кръг, за да елиминира и Шахтьор. Мачът на австрийския тим с Аякс във Виена бе приключил 2:2.

Динамо (Загреб) – Скендербеу (2:1 в първия мач)
- Скендербеу ще бъде първият албански отбор в групова фаза на европейски клубен турнир независимо от резултата на реванша в Загреб. Загубата с 1:2 в първия мач обаче отдалечи Венци Христов и компания от мечтите им за Шампионска лига и те най-вероятно ще продължат да се изявяват в Лига Европа.
- Досега нито един отбор не е достигал груповата фаза на Шампионската лига, след като е загубил първия мач на свой терен.