Талантливият футболист на Манчестър Юнайтед Люк Шоу има двойно счупване на крака. Неприятната вест съобщи мениджърът на "червените дяволи" Луис ван Гаал след загубата с 1:2 от ПСВ Айндховен в първата среща от Група "B" на Шампионската лига. 20-годишният Шоу е плакал в съблекалнята след ужасяващата контузия, която получи в мача. Талантливият английски национал пострада след брутално влизане в краката му от страна на Ектор Морено и сега му предстои операция. Крайният бранител започна много обнадеждаващо новия сезон в Англия, но сега е изправен пред дълго отсъствие от терените.

"Люк има двойно счупване на десния крак. В болница е и ще се върне в Англия заедно с нас утре (б.р. - днес) или може би ден по-късно. Вероятно ще бъде опериран в Манчестър. Това е ужасно", съобщи холандският специалист.

"Това момче дойде в Манчестър на 18 години и първоначално имаше много трудности, но след това бе фантастичен във втория си сезон. И после се случва това. Той беше с кислородна маска в съблекалнята и плачеше", продължи Ван Гаал, който отговори и на въпрос дали в ситуацията, при която Шоу получи кошмарната травма трябваше да бъде отсъдена дузпа в полза на Юнайтед и да бъде показан червен картон на Морено - "Сами можете да прецените. Ако кажа, че е трябвало да има дузпа и червен картон, ще бъда упрекнат, че не умея да губя. Всичко се възприема по грешния начин. Това се случи в наказателното поле и беше лошо влизане с двата крака напред."

Неприятното при Люк Шоу е, че това е втора тежка контузия за него в рамките на година.

_____________.jpg






Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на изминалите надпревари можете да намерите ТУК!