Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал оплю настоящия формат на Шампионската лига. Той не е съгласен и с идеята на водещите европейски отбори, които настояват пред УЕФА за нова реформа, предвиждаща създаването на Суперлига, в която да участват само за най-добрите на континента.

Холандецът, който вдигна трофея като треньор на Аякс през 1995 г. настоява, че в този турнир имат място само шампионите на съответните държави и не трябва да се допускат отборите, завършили на второ, трето и четвърто място.

"Всеки знае, че през цялата си кариера съм бил против създаването на Суперлига и подобни формати", заяви ван Гаал.

"Смисълът на спорта е да си най-добър. Докато Шампионската лига съществува в този формат съм на мнение, че е глупаво да участват вторите, третите и четвъртите отбори от първенствата. Когато имаш турнир като този, в него трябва да участват само шампионите на своите държави. Казах го преди 20 години, повтарям го и сега", категоричен е холандецът.

"Това е комерсиално мислене. Когато мислиш като търговец, вероятно си прав, но смятам, че спортът не е създаден, за да може вторият или третият да спечелят такъв турнир", завърши той.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!