ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

ПСЖ и Нюкасъл завършиха 1:1 в мач от група "F" на Шампионската лига, като и двата тима запазиха шансове за класиране за 1/8-финалите преди последния кръг. "Свраките" поведоха в резултата в 24-ата минута след гол на Александър Исак, но Килиан Мбапе донесе ценната точка за парижани в 8-ата минута на добавеното време след точно изпълнена дузпа.

Парижани имаха инициативата през целия мач, а гостите предимно се бранеха и дебнеха съперника за грешки.

В 9-ата минута Ашраф Хакими и Рандал Коло Муани направиха страхотно двойно подаване, след като мароканецът центрира към Килиан Мбапе. Французинът стреля с пета, но вратарят Ник Поуп успя да се намеси. Три минути след това Мигел Алмирон отне топката от Хакими в близост до наказателното поле на ПСЖ и намери Александър Исак абсолютно сам на границата на вратарското поле, но нападателят изобщо не уцели вратата.

"Свраките" поведоха в 24-ата минута, когато Тино Ливраменто проби по лявото крило и подаде към Алмирон. Крилото стреля от границата на наказателното поле. Донарума не се намеси по най-добрия начин и топката попадна на крака на Исак и той вкара на празна врата за 0:1. Осем минути след гола Поуп направи второто си спасяване в двубоя. Дембеле проби и отправи удар по земя с левия крак към десния ъгъл на вратата на английския страж, който успя да избие с една ръка.

Във втората минута на добавеното време на първата част Дембеле бе намерен от Мбапе в наказателното поле и неговият изстрел бе блокиран от Фабиан Шер. 

В 56-ата минута Коло Муани изведе Дембеле на добра позиция, но Поуп успя да се намеси. Десет минути по-късно Мбапе се справи със защитник на "свраките" и намери с подаване по земя на границата на вратарското поле появилия се като резерва Брадли Баркола, който шутира право в Ник Поуп. Няколко секунди по-късно Мбапе и Баркола отново комбинираха добре, но ударът на втория не намери очертанията на вратата.

В 69-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след единоборство между Ашраф Хакими и Антъни Гордън. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но не се стигна до 11-метров наказателен удар.

Осем минути преди изтичането на редовното време Люка Ернандес центрира към Дембеле, който от няколко метра не успя да прати топката в мрежата на Поуп. В 85-ата минута след хубав индивидуален пробив Мбапе тества рефлекса на Поуп, който отново се справи, а при добавката ударът на капитана на парижани премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Нюкасъл.

В шестата минута от осем добавено време Марчиняк отново не посочи бялата точка, но след намесата на ВАР бе отсъден 11-метров наказателен удар за ПСЖ заради игра с ръка на Ливраменто. Зад топката застана Мбапе, който не остави шансове на Поуп и оформи крайното 1:1.

След равенството ПСЖ е втори със 7 точки, а в последния кръг гостува на лидера и класирал се вече напред Борусия Дортмунд. Нюкасъл е трети с 5 точки и приема имащия същия актив тим на Милан в заключителния им мач от групата.

Група F
22:00 часа ПСЖ – Нюкасъл 1:1

0:1 Александър Исак (24), 1:1 Килиан Мбапе (90+8-дузпа)

22:00 часа Милан – Борусия Дортмунд 1:3
0:1 Марко Ройс (10-дузпа), 1:1 Самуел Чуквуезе (37), 1:2 Джейми Байно-Гитенс (59), 1:3 Карим Адейеми (69)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!