Жребиите за плейофните фази в Шампионската лига и Лига Европа ще бъдат изтеглени днес в централата на УЕФА в Нион Швейцария.

Първо от 13:00 часа българско време ще се състои жребият за плейофите в най-комерсионалния европейски клубен турнир - Шампионската лига. Отборите са разпределени в шампионски и нешампионски потоци, като във всеки от тях има 10 тима, половината от които са поставени заради по-високия си коефициент и не могат да се срещнат един срещу друг.

Така например Базел, където играе на Иван Иванов, е сред поставените и може да срещне непоставения Партизан, в чийто редици се подвизават Валери Божинов и Иван Бандаловски.

В нешампионския поток е ЦСКА (Москва) с Георги Миланов е първи в списъка с непоставените и би могъл да се срещне с Манчестър Юнайтед или Валенсия, които са поставени. Воденият от Станимир Стоилов Астана също е сред непоставените.

Жребият за плейофите в Лига Европа е от 14:00 часа българско време.

Шампионски поток:
Поставени: Базел (Швейцария), Селтик (Шотландия), АПОЕЛ (Кипър), БАТЕ Борисов (Беларус), Динамо (Загреб, Хърватия)
Непоставени: Макаби (Тел Авив, Израел), Партизан (Сърбия), Малмьо (Швеция), Скендербеу (Албания), Астана (Казахстан)

Нешампионски поток:
Поставени: Манчестър Юнайтед (Англия), Валенсия (Испания), Байер (Леверкузен, Германия), Шахтьор (Донецк, Украйна), Спортинг (Лисабон, Португалия)
Непоставени: ЦСКА (Москва, Русия), Лацио (Италия), Брюж (Белгия), Монако (Франция), Рапид (Виена, Австрия)