Ювентус срази у дома Атлетико (Мадрид) с 3:0 в реванша им от 1/8-финалите в Шампионската лига и записа феноменален обрат, класирайки се за следващата фаза с общ резултат 3:2. Кристиано Роналдо (27, 48, 86-дузпа) избухна в Торино с хеттрик и класира италианския първенец за 1/4-финалите. Така за първи път в своята история "бианконерите" продължават напред, след като са загубили с 0:2 в първата среща.

Силен мач изиграха още дебютантът в турнира Леонардо Спинацола, заменил наказания Алекс Сандро отляво в защитата, и Федерико Бернардески, който се отчете с асистенция и изработи дузпата, от която Роналдо вкара последното си попадение за феноменалния обрат.

Бившият нападател на Ювентус Алваро Мората застана до Антоан Гризман в предни позиции за гостите, които обаче предимно се защитаваха и рядко застрашаваха вратата на Войчех Шчесни.

Домакините натиснаха мощно от самото начало и удар на Блес Матюиди беше блокиран от Диего Годин малко пред голлинията. Малко след това Джорджо Киелини се разписа след разбъркване при корнер. Голът обаче не бе признат заради фаул в атака на Кристиано Роналдо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Футболистите на Масимилиано Алегри продължиха да атакуват преди всичко по крилата, а гостите рядко атакуваха и все пак Коке и Гризман успяха да отправят удари. При този на французина бе маркирана засада на Мората. Усилията на „бианконерите“ дадоха резултат в 27-ата минута, когато Федерико Бернардески центрира на далечна греда, където Роналдо надскочи Хуанфран и с глава преодоля Ян Облак за 1:0. Три минути след гола Бернардески стреля от фаул, но на сантиметри от целта. След това италианският национал пробва и задна ножица, но отново не бе точен. До края на полувремето пропуски направиха Роналдо и Киелини от домакините и Мората от гостите.

Четири минути след почивката общият резултат беше изравнен. Кансело центрира на далечната греда и Роналдо отново засече с глава, а Облак изби. Технологията за голлинията обаче показа, че топката е преминала голлинията с целия си обем – 2:0.

Последва тактическо надлъгване, за да се стигне до 74-ата минута, в която Марио Манджукич пропусна с глава от изгодна позиция. Осем минути по-късно и появилият се на терена като резерва младок Мойс Кийн се озова на чиста позиция, но мерникът му изневери.

В 84-ата минута Бернардески беше повален в наказателното поле и последва дузпа за Ювентус, а Роналдо не сгреши от бялата точка и оформи своя хеттрик, класирайки италианския шампион за 1/4-финалите в най-престижната европейска клубна надпревара.

Ювентус – Атлетико (Мадрид) 3:0
(в първия мач 0:2, общ резултат 3:2)
1:0 Кристиано Роналдо (27), 2:0 Кристиано Роналдо (48), 3:0 Кристиано Роналдо (86-дузпа)

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ