Чилийският национал от Байерн Артуро Видал се закани на Реал (Мадрид), който е съперник на баварците в 1/4-финалите на Шампионската лига. 29-годишният халф игра за националния тим на родината си при успеха над Венецуела с 3:1 в световна квалификация и пропусна да се разпише на няколко пъти в рамките на само 10 минути. Той се извини на сънародниците си и обеща да се поправи срещу „кралския” клуб в най-престижния европейски клубен турнир.

„Как ли съм? Зле. Не бива да пропускам всичките тези голови възможности. Играя за Байерн. Всички голове, които не успях да вкарам сега, ще ги реализирам срещу Реал (Мадрид)! Реал е заедно с Барселона и Байерн един от трите топ отбора в света. Няма място за спор. За нас обаче не е важно срещу кого играем. Важното е да играем добре и да сме шампиони”, сподели Видал пред AS Chile.

Байерн ще посрещне Реал (Мадрид) в първия мач от 1/4-финалните им сблъсъци на 12 април, а Видал вече знае как се елиминира испанския гранд. През сезон 2014/15 той игра за Ювентус, който отстрани „белия балет” на 1/2-финалите в Шампионската лига след 2:1 и 1:1, но на финала загуби с 1:3 от Барселона. Сега чилиецът се надява с Байерн да стигне и до трофея.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА