Агенция БЛИЦ ви представя всички 1/8-финалисти на Шампионската лига. За тази фаза на турнира се класираха победителите и вторите отбори от всички групи.

Тимовете, които завършиха на първите места в своите групи, ще бъдат поставени при жребия и ще гостуват в реваншите. Отбори от една и съща държава не могат да се паднат един срещу друг, както и такива, които са били в една група.

ПОСТАВЕНИ ОТБОРИ: Реал (Мадрид), Волфсбург, Атлетико (Мадрид), Манчестър Сити, Барселона, Байерн, Зенит, Челси

НЕПОСТАВЕНИ ОТБОРИ: ПСЖ, ПСВ Айндховен, Бенфика, Ювентус, Рома, Арсенал, Динамо (Киев), Гент

Ясни са и отборите, които ще продължат участието си в турнира Лига Европа, след като завършиха на третите места в своите групи - Шахтьор (Донецк), Манчестър Юнайтед, Галатасарай, Севиля, Байер (Леверкузен), Олимпиакос, Порто, Валенсия.

Жребият за 1/8-финалите в Шампионската лига ще бъдe на 14 декември в 13:00 часа в централата на УЕФА в Нион.
 
ОСМИНАФИНАЛИСТИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА
Поставени отбори
реал_1.jpgРеал Мадрид
Непоставени отбори
psg.jpg ПСЖ
volfsburg.jpgВолфсбург
psv.jpgПСВ Айндховен
atletico.jpgАтлетико (Мадрид)
______________.jpgБенфика
mancity.jpgМанчестър Сити
1juv.jpgЮвентус
барселона_1.jpgБарселона roma.jpgРома
байерн_1.jpgБайерн арсенал_1.jpgАрсенал
челси_1.jpgЧелси dinamo.jpgДинамо (Киев)
zen.jpgЗенит 39.jpgГент

Тазгодишното издание на най-комерсиалния турнир на Стария континент е под номер 61, а сезонът е 24-и от прекръстването на Шампионска лига. Преди това надпреварата се наричаше Купа на европейските шампиони (КЕШ).

Финалът на надпреварата ще бъде на 28 май 2016 година на стадион "Джузепе Меаца, известен и като "Сан Сиро" като едноименния спортен комплекс, в който се намира. Настоящ носител на трофея е Барселона, спечелил през миналия сезон требъл - още шампинска титла в Испания и Купата на Краля.

От миналия сезон бяха променени правилата за натрупване на жълти картони, както и наказанията за червени. Всички те ще се изчистват след четвъртфиналите на Шампионската лига и съставите ще могат да разчитат на най-добрите си играчи в полуфиналите.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на изминалите надпревари можете да намерите ТУК!