Ливърпул разби Манчестър Сити с 3:0 в първи четвъртфинал в Шампионската лига. Предвид страхотната форма, в която се намира Сити и серията във Висшата лига на Англия ни накара да проверим от кога няма толкова сериозна загуба. Оказва се, че за последно Сити записа поражение с три или повече гола разлика на 15 януари 2017 година – 0:4 от Евертън.

Идва ред обаче на нещо много по-любопитно и за мнозина изненадващо. Загубата от Ливърпул с 0:3 е втората най-тежка в историята на Манчестър Сити в европейските им участия.

Въпреки че в Европа „гражданите“ не са от ранга на Ливърпул, Юнайтед, Арсенал, Челси и Нотингам, все пак имат цели 16 участия. В тях до момента Сити бе записал само една по-тежка загуба в 131 мача – 0:4 от Барселона в групите на Шампионската лига през сезон 2016/17.

Откакто има групова фаза в европейските турнири и Сити е играл елиминации, никога не е губил с толкова сериозен резултат. Във всичките си 131 двубоя в Европа до момента английският тим е регистрирал 20 загуби. Едва в 8 случая Сити е допускал три гола във вратата си, а срещу Ливърпул бе деветият такъв.

Съвсем логично Манчестър Сити никога не е изпадал в подобно положение да наваксва пасив от три гола в Европа в елиминационен мач, тъй като на елиминации никога не е допускал подобно поражение.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА