Челси и Севиля си гарантираха участие на 1/8-финалите в Шампионската лига този сезон два кръга преди края на груповата фаза, след като спечелиха срещите си тази вечер и са недостижими на първите две места в група "Е".

Челси победи с 2:1 при визитата си на Рен във Франция. Калъм Хъдсън-Одой (22) даде аванс на лондончани след асистенция на Мейсън Маунт. Домакините се активизираха през втората част и изравниха в самия край чрез Серу Гираси (85) след подаване на Бенжамен Буриго. Английският тим обаче изтръгна трите точки в добавеното време с попадение на Оливие Жиру (90+1) и запазиха първата си позиция.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В същото време Севиля спечели с 2:1 при гостуването си на Краснодар. Хърватинът Иван Ракитич (4) даде ранна преднина на андалусци в Русия и те я запазиха до края на първата част. Бразилецът Вандерсон (56) изравни за „биковете“ след пас на шведа Кристофер Олсон. Срещата вървеше към равенство и в добавеното време Мунир Ел Хадади (90+5) се превърна в герой за испанците.

След тези резултати Челси и Севиля имат по десет точки съответно на първата и втората позиция, а Краснодар и Рен са с по една точка и нямат никакъв шанс да се борят за класиране на 1/8-финалите. Руският и френският тим все пак ще спорят в оставащите два кръга за третата позиция, която дава право на участие в Лига Европа след зимната пауза.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!